SERIE A: Caicedo matchwinnaar in kleine Derby

FROSINONE v LAZIO 0-1

Lazio kwam, zag en won met het kleinste verschil tegen de buren van Frosinone.  De Ecuadoriaan Caicedo werd matchwinnaar, met zijn doelpunt in de 1e helft.

Coach Inzaghi nam de grove borstel door zijn selectie, met enkele wissels.  Zo kreeg Durmisi een basisplaats op de flank, achteraan was er Bastos en op het middenveld Badelj.  Geen Lulic, Milinkovic of Correa in de basis.

Het wedstrijdbegin is voor Lazio met balbezit en kansjes voor Caicedo en Badelj.  Doelman Sportiello kan de netten schoon houden voor Frosinone.  Aan de overkant is er dan Strakosha met een redding op een schot van Pinamonti.

Lazio domineert de wedstrijd maar in minuut 25 botsen Bastos en Ciano tegen elkaar.  Scheidsrechter Fabbri geeft strafschop en geel voor Bastos.  Maar de VAR roept hem naar de kant, en de ref neemt zijn beslissing terug, geen strafschop en geen geel voor Bastos.  Bij Lazio is er een slaak van opluchting.  Maar niet veel later loopt Parolo tegen geel aan, met gevolg een schorsing tegen Empoli komende donderdag.

Maar in minuut 36 gaat Luis Alberto diep en speelt hij Caicedo aan.  De Ecuadoriaan neemt aan en met een schicht plaatst hij de bal in de winkelhaak.

Voor de rust noteren we nog een gele kaart voor goalgetter Caicedo, Lazio gaat de pauze in met die 0-1 voorsprong.  De 2e helft is Lazio ondermaats en coach Inzaghi grijpt in.  Spits Caicedo en Badelj eraf, voor Leiva en Berisha, Lazio keert terug met 1 spits in de opstelling.  Maar nog geen 7 minuten later is er de 3e wissel, als Luis Alberto een verrekking oploopt, Lulic is zijn vervanger.

Lazio houdt stand tot het laatste kwartier, en Frosinone er nog 2 frisse spitsen erbij brengt.  De vermoeidheid is te zien bij de Laziali, die zich naar het einde slepen.  Leiva, Strakosha en Durmisi zien elk nog geel, en het duo Immobile-Radu spelen de wedstrijd uit met krampen.

Frosinone wringt enkele goede kansen de nek om met Trotta en Pinamonti, maar Strakosha redt de meubelen en de 3 punten voor Lazio.  Einde wedstrijd, een krappe 0-1 overwinning en terug op de 5e plaats naast de buren Roma op 1 punt van AC Milan.  Donderdag het vervolg met de volgende wedstrijd, thuis tegen Empoli.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, sportende mensen, tekst en buiten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s