SERIE A: Late strafschop nekt ongelukkige Lazio

LAZIO v JUVENTUS 1-2

SS Lazio v Juventus - Serie A

Juventus kreeg tegen Lazio nauwelijks kansen, maar won wel op bezoek in Rome.  Cristiano Ronaldo liet Lazio gedesillusioneerd achter door vlak voor tijd een penalty te benutten.

Een kopbal van Wallace, schoten van Correa en Parolo: steeds was het Szczesny die een antwoord paraat had. Het was een wonder te noemen dat Lazio voor rust niet scoorde. Wat de koploper van de Serie A daar tegenover zette? Helemaal niets. Voor het eerst in vijftien jaar loste Juventus geen enkel schot in de eerste helft.

SS Lazio v Juventus - Serie A

Een statistiek waar Juventus wellicht in de rust mee om de oren geslagen zou kunnen worden en de ploeg in de tweede helft wakker zou moeten schudden. Maar niets was minder waar. Het was juist Lazio dat in de tweede helft gestaag verder ging met aanvallen.

SS Lazio v Juventus - Serie A

Na 59 minuten spelen moest Szczesny voor het eerst het antwoord schuldig blijven bij een hoekschop van de Romeinen. Luis Alberto slingerde de bal voor het doel, waarna Sergej Milinkovic-Savic net niet bij de bal kon. Dat hoefde ook niet. De bal kwam ongelukkig op het hoofd van Emre Can, die op die manier zijn eigen doelman verschalkte en Lazio op een dikverdiende voorsprong zette.

SS Lazio v Juventus - Serie A

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-JUVENTUS

SS Lazio v Juventus - Serie A

Via Ciro Immobile (schoot oog in oog met Szczesny over) en Luis Alberto (schoot ook over) had Lazio voldoende grote kansen om de bezoekers uit Turijn meer pijn te doen, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan.

SS Lazio v Juventus - Serie A

Lazio hield Juventus daardoor in leven en dus had Juve aan één kans genoeg om de gelijkmaker te noteren. João Cancelo kon de bal binnenschieten nadat Lazio-doelman Thomas Strakosha het eerste schot op doel van Juventus niet goed wist te verwerken: 1-1.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-JUVENTUS

De wedstrijd leek zo te eindigen in een gelijkspel, maar het liep anders. Lazio-captain Senad Lulic vergreep zich vlak voor tijd binnen het strafschopgebied aan doelpuntenmaker Cancelo zonder dat de bal in de buurt was.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-JUVENTUS

Arbiter Marco Guida wees resoluut naar de stip en gunde Cristiano Ronaldo de ultieme kans om de drie punten voor Juventus veilig te stellen. Een kans die je de Portugese sterspeler niet moet geven: 1-2.

SS Lazio v Juventus - Serie A

(bron: vi.nl)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s