SERIE A: Lazio verliest nipt dankzij doelhout

NAPOLI v LAZIO 2-1

SSC Napoli v SS Lazio - Serie A

Napoli heeft in eigen huis de scalp genomen van Lazio, dat nipt verloor, maar het doelhout mocht bedanken voor een zware nederlaag.  Coach Inzaghi koos voor zijn basisploeg, enkel Marusic was afwezig.  Hierdoor kreeg Jordan Lukaku een basisplaats op de linkerflank.  En mocht Lulic verhuizen naar de rechterflank.

De wedstrijd begon met een kans voor Milinkovic, maar Napoli doelman Meret brengt redding.  Maar voor het half uur kon Lazio rekenen op het uitstekende doelhout in het San Paolo, want Milik trof tweemaal de paal in geen 10 minuten, Lazio ontsnapt.

FBL-ITA-SERIEA-NAPOLI-LAZIO

Nog voor het half uur terug Milinkovic, nu vanop 25 meter, en terug Meret met de redding in hoekschop.  Ondertussen verliest Lazio verdediger Luiz Felipe na een blessure, zijn vervanger is Bastos.

SSC Napoli v SS Lazio - Serie A

En dan gaat het plots snel, in minuut 34 komt de 1-0 via Callejón, op aangeven van Mertens.  En 3 minuten later de 2-0 als Milik een vrije trap de bal in de winkelhaak krult.

FBL-ITA-SERIEA-NAPOLI-LAZIO

Nog voor de rust krijgt Lulic een kansje om te milderen, maar zonder succes.  Lazio gaat rusten bij een 2-0 achterstand.  Coach Inzaghi grijpt in en brengt aanvaller Correa erin voor Jordan Lukaku.  En plots komt Lazio terug in de wedstrijd, Napoli laat de bal een hen over en loert op de counter.

En op zo’n counter treft Ruiz voor Napoli, voor de 3e maal het doelhout.  En brengt Strakosha redding op een schot van Milik.  Aan de overkant laat Immobile de 2-1 liggen, want zijn schot is te centraal en Meret kan redden.

In minuut 64 komt de verwachte aansluitingstreffer, als Immobile door de benen van Albiol de 2-1 in de hoek kan plaatsen, op aangeven van Correa.

Maar 5 minuten later is Lazio herleid tot 10 spelers, als Acerbi een 2e gele kaart krijgt na een late tackle, al dan niet op de bal.

Inzaghi stuurt bij met een laatste wissel, als Patric erin komt voor Milinkovic.  Maar zonder succes, de 10 Laziali konden de 11 Napolitanen niet bedreigen, en door deze nederlaag valt Lazio uit de top 4.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s