PREVIEW COPPA: Lazio v Novara

1/8e FINALES IN STADIO OLIMPICO

Vanmiddag om 15 uur begint Lazio aan haar Coppa Italia, editie 2019.  En dit met de thuiswedstrijd in de 1/8e finales tegen Novara Calcio, middenmoter uit de Serie C.

Coach Inzaghi zal een elftal tussen de lijnen sturen, wetende dat Cataldi en Radu geschorst zijn.  Ook geen Caceres en Basta, die momenteel in de wintermercato liggen om Lazio te verlaten.

Zo lijken de ex-Oostende boys, Marusic en Lukaku te starten op de flanken.  Vooraan start Caicedo naast Immobile, met een middenveld gestoffeerd met Badelj, Milinkovic en Luis Alberto.

Voor Lazio is het de 3e maal dat het Novara treft in de Coppa Italia.  In de editie van 1974 won het met 6-0, en in 1976 was er een krappe 3-2 winst.  Tevens zijn beide teams verbonden dankzij Silvio Piola, de beste Italiaanse topschutter aller tijden en wereldkampioen van 1938.

Afbeeldingsresultaat voor piola Lazio

Piolo is nog steeds Lazio all-time topschutter, en sloot zijn carrière af bij Novara, tussen 1947 en 1954.  Als eerbetoon heet het stadion in Novara dan ook de ‘Silvio Piola’.

Afbeeldingsresultaat voor SILVIO PIOLA

Novara zal men niet moeten onderschatten, gezien men teams uit de Serie B uitschakelde zoals Perugia en Brescia.  De winnaar uit deze wedstrijd ontmoet de winner van het duel Inter v Benevento, in de kwart-finales.

De scheidsrechter is dhr. Abbattista, hij fluit de aftrap zaterdag om 15:00 uur.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s