SERIE A: Laziali blikken Sardiniërs in

LAZIO v CAGLIARI 3-1

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Na 48 dagen zonder winst, pikt Lazio de draad weer met een 3-punter op speeldag 17.  Kind van de rekening werd Cagliari, dat de wet van de sterkste moest ondergaan.  Door deze winst klimt Lazio momenteel naar de 4e plaats, in afwachting van het resultaat in AC Milan v Fiorentina.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Lazio begon in een aanvallende opstelling, met Correa en Luis Alberto, achter Immobile.  Na 2 minuten was er al een kansje voor Lulic, maar de Bosniër besluit naast.

In de 12e minuut breekt Milinkovic de ban.  Correa met enkele snelle dribbels en een schot op doel, Cagliari doelman Cragno duwt de bal in de voeten van Sergej.  En de Serviër neemt het geschenk dankbaar aan, om de 1-0 droog in de hoek te knallen.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Voor Milinkovic zijn eerste doelpunt sinds eind september, thuis tegen Genoa.  Daarna viel er 870 minuten droogte te noteren, bij de middenvelder die vorig seizoen met zijn ogen blind scoorde.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Plots komt Cagliari dreigen, maar Ionita besluit over, en zo schieten de Laziali wakker.  Via Luis Alberto en Milinkovic komt de bal bij Immobile, de spits knalt op doel, maar zijn bal gaat via de dektlat op het doellijn terug het veld in.

Voor voor het half uur komt de 2-0.  Na een hoekschop kan verdediger Acerbi in 2 tijden de bal in doel verwerken, naast de verslagen doelman Cragno.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Voor Acerbi het 3e doelpunt van dit seizoen, en vorige week nog ongelukkig toen zijn late gelijkmaker in Bergamo, werd afgekeurd voor een halve teen buitenspel via de VAR.  Lazio gaat de rust in met die 2-0 voorsprong.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Na de pauze is Acerbi terug gevaarlijk op een hoekschop, maar zijn kopbal mist het doel.  Iets later terug een combinatie tussen Correa en Luis Alberto, de rebound komt bij Immobile die over doel besluit.

Aan de overkant krijgt Cagliari een kans, als Luis Alberto zijn bal verliest.  Maar Faragò besluit naast op de voet van Lazio doelman Strakosha.

De verlossende 3-0 komt pas na een counter, als Immobile diep gaat en opzij legt voor de inlopende Lulic.  De kapitein neemt dit geschenk aan en scoort zijn eerste van het seizoen, 3-0 in de 67e minuut.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

SS Lazio v Cagliari - Serie A

Lazio laat nog de kans liggen op de 4-0 via Immobile, maar aan de overkant dreigt Cagliari met een eerredder in de maak.  Eerst een ultieme redding van Strakosha op een poging van Dessena.  Maar na een elleboog van invaller Bastos op hoekschop, en de VAR die de schiedsrechter wakker maakt, krijgt Cagliari een strafschop in de 93e minuut.  Joao Pedro scoort vanop elfmeter en legt de 3-1 eindstand vast.

Een deugddoende overwinning voor Mister Inzaghi en Co., maar nu moet men de lijn doortrekken richting de uitwedstrijd tegen Bologna aanstaande woensdag.  Om dan het jaargang 2018 af te sluiten met de thuiswedstrijd tegen Torino.

SS Lazio v Cagliari - Serie A

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s