EUROPA: Lazio verliest in leeg Olimpico

LAZIO v E. FRANKFURT 1-2

Lazio-Eintracht

In een leeg, nat en verzopen Olimpico verloor Lazio haar laatste EL-groepsduel thuis tegen Frankfurt.  Voor de Duitsers een perfecte score van 6 overwinningen op 6 duels, Lazio mag als 2e doorstoten naar de 1/16e finales, waar het maandag pas de tegenstander zal kennen.

Coach Inzaghi koos voor zijn favoriete 3-5-2 opstelling, maar met het gros van de B-kern, met o.a. Proto, Bastos, Luiz Felipe, Murgia, Cataldi, Berisha, Durmisi en Luis Alberto.

In de eerste helft viel er weinig te noteren, enkel voor de wedstrijd was er vuurwerk bij de Eintracht-fans, die later nog vaak voor ongeregeldheden zorgen.  De veiligheidsdiensten in het Olimpico hadden hun handen vol met de 10.000 Duitsers aanwezig, en zagen beiden teams de rust ingaan met een 0-0 stand.

Na de pauze brak de wedstrijd open.  Eerst kwam Lazio voor via Joaquin Correa op aangeven van Luis Alberto.  Voor de Spanjaard zijn 1e assist van dit seizoen… vorig seizoen waren dit 19 !

Maar Eintracht kon de wedstrijd keren via Gacinovic, eerst met de 1-1 in de kruising, na knullig balverlies bij Lazio.

En later gaf diezelfde Gacinovic de bal door aan Haller, die de 1-2 niet kon missen naast doelman Proto, tevens de eindstand.

Volgende maandag weet Lazio wie het treft in de 1/16 finales in de Europa League.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s