EUROPA: Supporters Marseille niet welkom in Rome

Afbeeldingsresultaat voor Marseille fans banned for Lazio game

De supporters van Olympique Marseille mogen geen kaartjes kopen voor de match tegen Lazio in het Stadio Olimpico op 8 november.  Dat bevestigde de Italiaanse club zaterdag in een communiqué.

De beslissing is een gevolg van de schermutselingen die plaatsvonden tijdens de heenmatch in Marseille op 25 oktober, toen aan beide supporterszijden gewonden vielen en de politie moest tussenkomen met traangas.

Afbeeldingsresultaat voor marseille lazio

Een mededeling op de website van de Romeinse club maakte gewag van “een absoluut verkoopverbod van tickets aan personen die in Frankrijk verblijven”.  De online en telefonische ticketverkoop werd aan banden gelegd om eventuele omzeiling van die maatregel te voorkomen.

Lazio preciseerde dat de beslissing genomen werd door het nationaal observatorium voor sportmanifestaties, een tak van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat voor een herhaling vreesde van de schermutselingen tijdens de heenmatch in groep H van de Europa League, in Marseille op 25 oktober jongstleden.

Lazio

Toen vielen in beide supporterskampen gewonden en moest de politie ingrijpen met traangas om de massa uiteen te drijven. Vijf personen werden voor het Stade Vélodrome gearresteerd.

Voor de terugmatch in Rome worden strikte regels gehanteerd wat de ticketaankoop betreft, met een maximum van vier kaartjes per persoon. Elke tickethouder moet ook een identiteitsbewijs voorleggen.  Marseille, vorig seizoen finalist, verloor de heenmatch in eigen huis met 1-3.

Afbeeldingsresultaat voor marseille lazio

(bron: gva.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s