SERIE A: Lazio met ‘poker’ eenvoudig voorbij S.P.A.L.

Lazio v S.P.A.L 4-1

SS Lazio v SPAL - Serie A

In een regenachtig Olimpico won Lazio éénvoudig van S.P.A.L. Ferrara met een klinkende 4-1 overwinning.  Hierdoor blijft Lazio steviger in de top 4, en slaat het een kloofje met achtervolgers Fiorentina en AS Roma.  Coach Inzaghi koos voor een verrassende opstelling met o.a. Patric en Caicedo in de basiself.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-SPAL

De eerste kansjes kwamen voor Lazio, maar Caicedo en Patric konden doelman Vanja Milinkovic, broer van Sergej, niet bedreigen.  Aan de overkant moest Strakosha redden op een schot van Antenucci.

Iets voor het halfuur kwam Lazio op voorsprong.  Op een hoekschop staat Immobile alleen aan de 2e paal, om met een volley kruislings de score te openen, 1-0.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-SPAL

Maar 2 minuten later komt de 1-1, als S.P.A.L. een aanval kan afronden waarbij de inlopende Antenucci simpel kan scoren.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-SPAL

Lazio zoekt eerherstel, maar morst nog kansen voor de verlossende 2-1.  En die komt er in de 35e minuut, als het aanvalsduo Caicedo – Immobile een aanval opzetten, waarbij de S.P.A.L. verdediging geen weg mee kan, en Immobile de 2-1 voorbij doelman Vanja knalt.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-SPAL

SS Lazio v SPAL - Serie A

Lazio gaat zo de rust in met die verdiende 2-1 voorsprong.  Na de pauze een ongewijzigd Lazio tussen de lijnen, maar het moest een kwartier wachten op de verlossende 3-1.

FBL-ITA-SERIEA-LAZIO-SPAL

Cataldi, de invaller voor Leiva, ontvangt de bal buiten de zestien, en met een snoeiharde knal verschalkt hij iedereen, goed voor de 3-1.

Coach Inzaghi vervangt dan Caicedo voor Correa, en iets later Lulic voor Jordan Lukaku.  Voor de Belg zijn eerste speelminuten naar maanden blessureleed.

Lazio blijft met de kansen morsen, Correa schiet hoog over alleen voor doel.  Maar in minuut 70 komt er dan toch de 4-1, als Parolo met een droge knal in de hoek doelman Vanja verschalkt.

Berisha krijgt nog speelminuten als vervanger van Milinkovic, maar Lazio heeft de 3 punten op het droge.  Immobile ziet zijn hattrick op de paal stuiten, maar de 4-1 is en blijft de eindstand.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s