EUROPA: Lazio wint knap in Vélodrome

O.M v LAZIO 1-3

Lazio kwam, zag en won in Marseille met 1-3, om zo nog in de running te blijven om Europees te overwinteren.  Door deze overwinning loopt Lazio verder uit van concurrent OM, dat moet vrezen voor een vroege exit uit Europa.

Coach Inzaghi koos verrassend voor een 4-mans defensie met Wallace, Acerbi,  Radu en Cáceres.  Alsook 1e doelman Strakosha begon tussen de palen, en niet Proto.  Een middenveld met Parolo, Leiva, Milinkovic en Lulic, en vooraan Immobile met Caicedo.

In de 10e minuut komt Lazio op voorsprong na een hoekschop.  Leiva zwiept de bal voor doel, waar de inlopende Wallace van dichtbij met zijn hoofd de 0-1 kan scoren.

Niet veel later laat Caceres de kans liggen op 0-2.  En kort daarna besluit Immobile op de paal.  Plots schiet dan ook OM wakker met Sanson, die de 2 beste kansjes laat liggen.  Het laatste kwartier proberen de Fransen druk op de leggen, maar Lazio houdt stand, ondanks geel voor Radu en Lulic nog voor de rust.  Ook bij OM gaat Sakai en Stro(n)tman op de bon, maar Lazio gaat de rust in met een krappe 0-1 voorsprong.

In de 2e helft moet coach Inzaghi al ingrijpen, als Leiva na 20 seconden neergaat op het veld.  Zijn vervanger is Marusic.  In minuut 52 legt Caicedo de bal neer voor de gelanceerde Lulic, maar alleen voor doelman Mandanda kan hij niet scoren.

Maar de verlossing kom in de 60e minuut, als Payet de bal verliest en Lazio een counter opzet.  Immobile stuurt zijn kompaan Caicedo in de zestien, die droog de 0-2 binnenlegt.

Pas in minuut 85 kan Marseille milderen tot 1-2, als Payet op vrije trap met een heerlijke krul Strakosha kan verslaan.  Even leek er spanning in de wedstrijd te komen de laatste minuten.

Maar in minuut 90 gaat Marusic alleen door op rechts, en met een dribbel en droge knal plaatst hij de bal genadeloos in de winkelhaak, ongrijpbaar voor doelman Mandanda.  Goed voor de 1-3 eindstand, en de 2e plaats met 6 op 9 in de Europa League, met als koploper E. Frankfurt met 9 op 9.

 

 

Advertentie

Een gedachte over “EUROPA: Lazio wint knap in Vélodrome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s