EUROPA: Olympique Marseille v Lazio

Lazio streek woensdagavond in Marseille neer, dit ter voorbereiding van de 3e Europa League duel.  Coach Inzaghi heeft niets dan goede herinneringen aan Marseille.  Als toenmalig Lazio spits wist hij viermaal te scoren in een Champions League duel, we schrijven 14 maart 2000.  Hopelijk zal dit zijn elftal inspireren, om de nederlaag in Frankfurt te verteren.

De coach besloot met een kleine selectie naar Marseille af te reizen, 16 spelers en 3 doelmannen.  Luis Alberto bleef in Rome, gezien hij nog niet 100% fit is.  Ook geen Murgia en Correa, die laatste door een Europese schorsing.

In de aanval denkt hij aan het duo Caicedo-Immobile, met mogelijk Berisha mee op de flanken.  Tussen de palen start weer Proto, met voor hem Wallace, Acerbi en Radu.  Op het middenveld Marusic en Lulic op de flanken, met centraal Leiva en Milinkovic.

Bij Marseille treft men coach Rudi Garcia, ooit aan het roer als coach bij de buren van AS Roma, maar nu aan zijn 3e seizoen bij de verliezende Europa League finalist van vorig seizoen.  OM rekent op Payet zijn balkunsten, maar Thauvin ontbreekt in zijn selectie.

In Marseille zullen de tribunes achter de doelen gesloten blijven, dit op straf van de UEFA.  Maar neemt niet weg dat het zal kolken in de overige 2 tribunes van het Vélodrome.  Een kleine 500 Laziali maken de uitwedstrijd mee, in het bezoekersvak.

Advertentie

3 gedachten over “EUROPA: Olympique Marseille v Lazio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s