SERIE A: Immobile zet Lazio in top 4

LAZIO v FIORENTINA 1-0

Lazio won zondagnamiddag, met het kleinste verschil van Fiorentina, en spoelt zo de Europese kater door met deze 3-punter in de Serie A.  Coach Inzaghi zag het belang van dit duel, gezien er volgende week er een interlandbreak is.  Hij koos voor zijn vaste spelers, enkel Caicedo kreeg een basisplaats, en verdrong Luis Alberto naar de bank.

In de eerste helft domineerde Lazio de wedstrijd tegen een bleek Fiorentina.  Toch dacht Wallace de ‘Viola’ te helpen, door een terugspeelbal naar doelman Strakosha in de voeten van een Florentijn te leggen.  Gelukkig kon Strakosha nog Lazio redden van een 0-1 achterstand.

Lazio kreeg kansjes, maar die gingen naast of Fiorentina doelman Lafont bracht redding.  Tot in minuut 37 een Lazio hoekschop via Radu zijn hoofd naar de 2e paal gaat, waar Immobile als de kippen bij is om de 1-0 binnen te leggen.

Voor Immobile zijn vijfde treffer in de Serie A dit seizoen, maar voor hem persoonlijk de eerste ooit tegen Fiorentina, dus een primeur voor Lazio’s topschutter.

Voor het overige stond de 1e helft in het teken van gekibbel tegen scheids Orsato.  Leiva werd neergehaald door doelman Lafont, zonder gevolgen voor Fiorentina.  Wel voor Leiva die moest behandeld worden met een bloedneus.

Na de pauze komt Fiorentina sterker opzetten.  Chiesa dolt met Wallace, en coach Inzaghi grijpt in door Luiz Felipe op Chiesa te zetten.  Ook Correa komt er nog in voor Lazio, maar zijn technisch vernuft brengt Lazio echter geen kansen op.  Het blijft teren op de nipte 1-0 voorsprong.

Op het einde blijft Fiorentina aandringen maar zonder succes.  Een ultieme voorzet-schot van Edimilson schampt via Acerbi voorbij iedereen, en ook naast het doel van Strakosha.  Het Olimpico slaakt een zucht van opluchting, want in de 2e helft zat Lazio er quasi door.

SS Lazio v ACF Fiorentina - Serie A

Door deze overwinning komt Lazio terug de top 4 binnen, en springt zo over Fiorentina en Roma naar de 4e plaats.  Enkel Inter, Napoli en het ongenaakbare Juventus gaan hen voor.

Advertentie

Een gedachte over “SERIE A: Immobile zet Lazio in top 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s