DERBY: Preview AS Roma v SS Lazio

Zaterdag namiddag, op het ongewone uur 15:00, treffen de Romeinse clubs elkaar, in de historische “Derby della Capitale”.  Lazio gaat morgen op bezoek bij de buren van AS Roma, met 5 opéénvolgende overwinningen op zak, waarvan 4 in de Serie A.  Roma kon net hun crisis afwenden, met een overwinning tegen Frosinone.

Londra, Roma e Madrid sono pronte a conoscere i loro nuovi padroni. Il tempo dei derby è arrivato | numerosette.eu

Coach Inzaghi is op zijn hoede, want de ‘Derby’ is een wedstrijd op zich, los van het klassement.  Winnen in het Olimpico, tegen thuisploeg Roma, is voor Lazio niet evident.  Wat in de Coppa Italia wel lukt, lijkt in de Serie A minder te slagen… winnen op Roma.  Hiervoor moeten we teruggaan naar de 1-3 van 2 seizoenen terug.  En daarvoor de 1-2 in 2012, onder coach Reja.

Lazio kon tegen Udinese enkele sterkhouders op rust zetten, dus die zien we zaterdag Leiva, Milinkovic, Luis Alberto en Immobile terug in de basiself.  Vermoedelijk stuurt Inzaghi deze elf tussen de lijnen : Strakosha; Wallace, Acerbi, Luiz Felipe; Marusic, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic, Lulic; Luis Alberto, Immobile.

Bij de buren van Roma kiest Di Francesco uit onderstaande selectie:

Doelmannen Fuzato, Mirante, Olsen – verdedigers Fazio, Florenzi, Juan Jesus, Karsdorp, Kolarov, Lu. Pellegrini, Manolas, Marcano, Santon – middenvelders Coric, Cristante, De Rossi, Nzonzi, Pastore, Lo. Pellegrini, Zaniolo – aanvallers Cengiz, Dzeko, El Shaarawy, Kluivert, Schick

De scheids die de Derby zal leiden is dhr. Rocchi uit Firenze.

Advertentie

2 gedachten over “DERBY: Preview AS Roma v SS Lazio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s