SERIE A: Aanwinsten zorgen voor gouden 3-punter

UDINESE v LAZIO 1-2

Coach Inzaghi bracht een onuitgegeven elftal tussen de lijnen, met achtaan Luiz Felipe, op het middenveld Patric en Badelj, en in de aanval Correa en Caicedo.  Luis Alberto schoof een rij achteruit op het middenveld.

Udinese v SS Lazio - Serie A

De eerste helft was één om snel te vergeten.  Udinese op de loer voor de counter, en Lazio domineerde in balbezit, maar amper in kansen.  Enkel te noteren was de gele kaart voor Lulic, kort voor het rustsignaal en de logische 0-0 bij de rust.

Udinese v SS Lazio - Serie A

Ook in de 2e helft het stereotype spelbeeld, en na 10 minuten grijpt coach Inzaghi in.  Exit Lulic en Caicedo, enter Durismi en topschutter Immobile.

Udinese v SS Lazio - Serie A

En na het kwartier valt de wedstrijd in een beslissende plooi.  Eerst in minuut 61, als verdediger Acerbi een vrije trap van Luis Alberto kan binnenwerken.

Udinese v SS Lazio - Serie A

Udinese v SS Lazio - Serie A

En 5 minuten later ‘Tutu’ Correa zijn dribbelvaardigheid toont, om knap de 0-2 te scoren in het Dacia Arena.  Voor beiden spelers hun eerste doelpunt in loondienst van Lazio.

Udinese v SS Lazio - Serie A

De 3 punten leken binnen, tot in minuut 80 Udinese verdediger Nuytinck met een omhaal en een ‘lucky’ deviatie van Badelj de 1-2 kan scoren.

De laatste 10 minuten waren hectisch, gezien Udinese naar de gelijkmaker zocht.  De Pool Teodorczyk kreeg de beste kans, maar schoot naast.  Tevens kon Lazio rekenen op hun doelman Strakosha, die steeds bij de pinken was.

Udinese v SS Lazio - Serie A

Het wedstrijdeinde stond bol van de nervositeit.  Ref Maresca strooide maar liefst 7 gele kaarten in die 10 minuten.  Voor Lazio waren dat Immobile, Badelj, Bastos, Durismi en doelman Strakosha.

Maar dat zal de pret niet deren bij de Laziali, dat met de 4e opéénvolgende overwinning zich netjes in de top nestelt van de Serie A.  En zaterdag is er gewoon de… DERBY !

Udinese v SS Lazio - Serie A

 

Advertentie

2 gedachten over “SERIE A: Aanwinsten zorgen voor gouden 3-punter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s