EUROPA: Lazio wint, maar zonder overschot

LAZIO v APOLLON 2-1

Lazio won haar eerste Europa League-match tegen Apollon Limassol, in een wedstrijd die Lazio domineerde maar de Cyprioten vergat af te maken.

Coach Inzaghi koos voor een pak wisselspelers tegen Apollon, enkel Acerbi, Milinkovic en Luis Alberto kregen geen rust voorgeschreven en mochten starten in een mager gevuld Olimpico.  De wedstrijd begon met vuurwerk… niet op het veld, maar bij de bezoekende Apollon fans.

De wedstrijd was nog geen 10 seconden bezig, of Murgia had ei zo na de 1-0 binnen voor Lazio.  Dus was het wachten tot de 14e minuut, als Luis Alberto een counter lanceert.  Via een slimme hakbal van oer-spits Caicedo, kan de Spanjaard knap de 1-0 in de hoek scoren.

Lazio vergeet de 2-0 nog voor de rust te maken, Caicedo en Milinkovic laten de kansjes liggen.  Aan de overkant moet Lazio’s 2e doelman Proto werkloos toezien.

Na de pauze vergeet Lazio te voetballen, tot ergenis van coach Inzaghi.  Hij haalt Badelj en Luis Alberto eraf, Leiva en Immobile moeten Lazio terug op het juiste pad brengen.  Plots krijgt Apollon kansen, maar Proto houdt zijn doel leeg.

Milinkovic moet plaats ruimen voor Lulic, maar Lazio blijft afzien.  Tot minuut 83 Caicedo neergaat in de zestien, strafschop Lazio en Immobile prikt zijn 1e van het nieuwe seizoen.  Lazio 2 Apollon 0.

Doch moet Lazio met de billen toe de wedstrijd uitspelen, als Apollon via Zelaya in minuut 87 de 2-1 scoort.  Tot overmaat van ramp laat Lulic op het einde de 3-1 liggen, iedereen voorbij… maar niet scoren in een quasi leeg doel.

Maar de 2-1 blijft in het Olimpico staan, en Lazio neemt de eerste 3 punten in de Europa League.  In het andere duel won Eintracht Frankfurt verrassend met 1-2, uit tegen O. Marseille, in een leeg Vélodrome.

Advertentie

Een gedachte over “EUROPA: Lazio wint, maar zonder overschot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s