SERIE A: Parolo beslissend voor Lazio

EMPOLI v LAZIO 0-1

Op de 4e speeldag kaapte Lazio de 3 punten mee, uit het steeds lastige Empoli.  Een overwinning waardoor Lazio aanpikt met de subtop in de Serie A.  

Coach Inzaghi koos achteraan voor Wallace in de defensie, voor het overige de 10 vertrouwde namen bij de Lazio 11.

Thuisploeg Empoli domineerde in balbezit, maar kreeg de beste kans iets voor het half uur. Acquah knalt op Lazio doelman Strakosha, en de rebound besluit Zajc gelukkig over het doel.  Later scoort Empoli maar Caputo stond buitenspel.

Aan de overkant was Milinkovic-Savic de meest bedrijvige voor Lazio. Een schot naast en kort voor de pauze een hakbal die de paal scheerde.  En verdediger Wallace was dicht bij de 0-1, maar de bal trof het doelhout.  Empoli en Lazio gaan rusten bij die 0-0 tussenstand.

Na de pauze komt Lazio beter voor de dag.  En komt tevens ook vroeg op voorsprong.  Een Lazio aanval op links komt voor doel, en Parolo kan met een gelukje de bal in doel werken.  Lazio 0-1 voor in Empoli.

Lazio veteraan Radu kon niet lang nagenieten van de voorsprong.  Hij verliet het veld met een blessure voor Caceres.  Later voorkomt Leiva de Empoli gelijkmaker met zijn interventie.

Coach Inzaghi brengt nieuwe krachten in met Durismi en Correa, Milinkovic en Luis Alberto verlaten het veld.

In een knotsgekke einde laat Lazio meermaals de 0-2 liggen.  Eerst krijgen Immobile een kansje.  Bij de volgende aanval treft de Lazio spits doelman Terracciano, de rebound valt in Correa zijn voeten die staalhard op de paal besluit.

In minuut 93 gaat Lazio op de counter door, Marusic alleen voor doel, maar hoog over.  En in de slotseconde van de wedstrijd gaat Empoli nog eens te aanval.   Een voorzet van Di Lorenzo gaat voorbij de hele Lazio defensie.   Caputo alleen voor doel, op 1 meter van doel Strakosha.

Lazio ontsnapt nog zo aan die late gelijkmaker, en kan met 6 op 6 in alle rust de Europese wedstrijd voorbereiden tegen Apollon.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s