SERIE A: Preview Empoli v Lazio

Na de internationale break, pikt Lazio terug aan met de Serie A, waarin op speeldag 4 het op bezoek gaat bij Empoli.  Het team nam de trein richting Toscane, om de drieluik te starten met Empoli uit, in aanloop van de Derby.  Donderdag is er Europa League tegen Apollon thuis, gevolgd door Genoa thuis.

Mister Inzaghi kan op iedereen rekenen, alle internationals zijn zonder blessures teruggekeerd.  Hij rekent op zijn basisploeg om een overwinning weg te kapen uit het ‘Stadio Carlo Castellani’.

Lazio zal en moet de neo-promovendus niet onderschatten, gezien het maar één keer kon winnen in de laatste 4 duels, tegen Empoli.  In 2017 schonken Immobile en Keita nog een krappe 1-2 overwinning.

Bij Lazio staat Strakosha tussen de palen, met een 3-mans defensie bestaande uit Radu, Acerbi en Wallace of Caceres.  Het middenveld met Leiva, Parolo en Milinkovic, met op de flanken Lulic en Marusic.  Vooraan Luis Alberto met Immolbile in de punt van de aanval.

Luiz Felipe, Berisha en Jordan Lukaku blijven in Rome achter, met lichte blessures.  Empoli v Lazio staat ook deels in het teken van ’26 maggio 2013′, toen Lazio de Coppa Italia won van de buren en fusieclub AS Roma.

De coach van Roma toen, Andreazzoli, heeft nu Empoli onder zijn hoede, en is nog steed die nederlaag niet verteerd.  En om de cirkel rond te maken, dezelfde scheidsrechter van toen, dhr. Orsato, mag zondag ook de wedstrijd leiden.

Hij fluit om 18:00 uur de aftrap in het ‘Stadio Carlo Castellani’.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s