SERIE A: Lazio verliest in Juventus Stadium

JUVENTUS v LAZIO 2-0

Een zakelijk Juventus heeft zonder veel moeite een mak Lazio over de knie gelegd. Ronaldo deed zijn uiterste best, maar Pjanic en Mandzukic namen de treffers voor hun rekening.  Titelverdediger Juventus stelde teleur in de openingsmatch tegen Chievo.  Coach Allegri had zijn eerste lessen getrokken en schakelde van een 4-2-3-1 over naar een 4-3-3. Ronaldo schoof naar de linkerflank, Mandzukic nam zijn plek over in de spits.

Met een conservatiever middenveld moest Juventus zwoegen om grip op de wedstrijd te krijgen. Lulic profiteerde ei zo na van een foutje van Pjanic, Wallace moest nog enkele centimeters groeien om een hoekschop in doel te werken.

Twee waarschuwingen waren voldoende om Juventus aan het voetballen te krijgen. Toch bleef creativiteit op het middenveld een pijnpunt. Klasseflitsen dan maar: een schot van Khedira strandde nog op de paal, maar niet veel later schilderde Pjanic een afvallende bal prinsheerlijk tegen de touwen.

Ondanks de zuinige voorsprong bleven de 41.000 supporters halfweg op hun honger zitten. Zeker omdat Ronaldo het slachtoffer was van het gebrek aan combinaties bij de thuisploeg.

Niet dat Lazio voor meer gevaar zorgde. De bezoekers hadden zich duidelijk op de counter gericht, maar het tempo lag te traag om die tactiek ook om te zetten in goals. Immobile was de bedrijvigste Romein, die evenwel steeds op de ervaren muur Chiellini-Bonucci botste.

Met de vinnige Douglas Costa in de ploeg draaide de Turijnse motor wat vlotter, tot grote tevredenheid van Ronaldo. Een heerlijke pegel van de Portugees werd door Strakosha nog net over de lat geduwd, een vrije trap kwam niet verder dan de muur.

Hoe fel Ronaldo ook probeerde, een eerste goal in de Serie A werd hem niet gegund. Hij stond klaar om de 2-0 binnen te tikken, maar via de vingertoppen van Strakosha struikelde Ronaldo over de bal, uiteindelijk een onverwachte assist voor Mandzukic. Ronaldo lachte als een boer met kiespijn, Juventus vierde een opnieuw weinig overtuigende overwinning.

(bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s