SERIE A: Lazio start met thuisnederlaag

LAZIO v NAPOLI 1-2

Lazio begint het Serie A seizoen met een nipte thuisnederlaag tegen Napoli, ondanks de knappe voorsprong via de onvermijdelijke Immobile.

Het openingskwartier was alles behalve spectaculair, misschien zat de minuut stilte voor de slachtoffers in Genua daar voor iets tussen.

Napoli zorgde in de openingsfase van de wedstrijd voor het meeste gevaar, maar pogingen van Insigne en Zielinski leverden niks op.

Na 25 minuten spelen wist Lazio de wedstrijd via Ciro Immobile open te breken. De spits werd met een lange bal weggestuurd, stuurde drie verdedigers het bos in en rondde vervolgens beheerst af in de linkerbovenhoek, 1-0.

Napoli kwam dichterbij de gelijkmaker. Eerst werd een doelpunt van Milik nog afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Maar net voor de rust was het wel feest voor de meegereisde Napolitaanse supporters. Opnieuw was het Milik die Strakosha verschalkte, deze keer geen VAR en dus de gelijkmaker voor de bezoekers, 1-1.

De tweede helft begon net als de eerste: slaapverwekkend.  Napoli had het meeste balbezit, maar er was te veel balverlies bij beide ploegen. Napoli kwam nog even goed weg toen Immobile vergat om zijn tweede doelpunt van de avond te maken.

Maar toen achtte bij Napoli Insigne zijn moment gekomen. De Italiaan krulde de bal prachtig en staalhard in de winkelhaak, goed voor de 1-2.

Lazio kwam dicht bij de 2-2, maar verdediger Acerbi zag zijn kopbal op de paal zag verdwijnen. De stand bleef ongewijzigd en Napoli opent zijn seizoen zo met een zege tegen Lazio.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s