FRIENDLY: Lazio verliest met 1-0 van Dortmund

Eén week voor de aftrap van de Serie A, troffen Dortmund en Lazio elkaar in het Duitse Essen.  Na de nederlaag in Stockholm tegen Arsenal, zat Lazio nu ook in het verliezende kamp, met een nipte 1-0 nederlaag.

Coach Inzaghi zat al met de thuiswedstrijd van Napoli volgende week in zijn hoofd.  Zo liet hij de komende geschorsten Lulic, Leiva en Patric aan de kant in dit oefenduel.  Zo begonnen de nieuwe aanwinsten Badelj, Durismi en Acerbi in de basiself.

Al vroeg in de wedstrijd kwam de eindscore op het bord.  Voor Dortmund brengt Delaney Reus in stelling, die via een deviatie van Radu de 1-0 kan scoren.

Lazio zoekt de gelijkmaker, maar zonder succes.  Parolo en Immobile komen iets te kort.  Aan de overkant vergeet Dortmund de 2-0, via terug Reus en Pulisic.

Ook na de pauze krijgt Lazio geen greep op het middenveld, met een bleke Milinkovic en Luis Alberto.  Enkel een bedrijvige Marusic zorgde voor gevaar, waarop Immobile en Luis Alberto niet konden besluiten.

Invaller Correa kreeg kort voor tijd een kansje, maar Dortmund doelman Burki kon redden.  Het vroege doelpunt van Reus bleek voldoende voor Dortmund, in dit prestige oefenduel.

LAZIO (3-5-2): Strakosha; Wallace (46′ Luiz Felipe), Acerbi, Radu (84′ Bastos); Marusic (74′ Basta), Parolo (88′ Anderson), Badelj (74′ Cataldi), Milinkovic (84′ Jordao), Durmisi (46′ Caceres); Luis Alberto (74′ Correa), Immobile (84′ Caicedo).

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s