MERCATO: Lazio stelt doelman Proto voor

Proto: “Toen Lazio kwam, hoefde ik geen twee keer na te denken”

De Italiaanse club Lazio heeft Silvio Proto officieel voorgesteld. “Ik ben hier om de jongeren de weg te wijzen”, stelt de 35-jarige doelman in Rome.

“Brave jongens”
Na zijn passage in Griekenland bij Olympiakos realiseerde Silvio Proto in de herfst van zijn carrière nog een droomtransfer. De komende 3 seizoenen verdedigt hij in Italië de kleuren van Lazio.

“Ik beleef hier weer dingen voor het eerst”, vertelde een enthousiaste Proto op zijn eerste persconferentie in Rome.

“Ik geef hier elke dag het maximum. Ik moet jonge doelmannen de weg wijzen. Adamonis, Guerrieri en Strakosha zijn brave jongens. Het is een plezier om met hen te werken”, getuigt de ervaren keeper.

Hoe vaak Proto zelf onder de lat zal staan, kan hij nog niet zeggen. “Bij Olympiakos moest ik ook de jongeren helpen, maar toen de eerste doelman fysieke problemen kreeg, heb ik toch maar 5 Champions League-matchen gespeeld. En in de competitie kwam ik ook aan de bak.”

“Droom van mijn grootvader”
Silvio Proto heeft Italiaans bloed. De voormalige Anderlecht-doelman is dan ook apetrots op zijn transfer.  “Ik maak de droom van mijn grootvader waar. Toen Lazio kwam, hoefde ik geen twee keer na te denken.”

“Het eerste shirt dat ik had, was er een van Walter Zenga (een legendarische Italiaanse doelman, red). Daarna kreeg ik er een van Angelo Peruzzi. En ik ben een grote fan van Gianluigi Buffon, een grote meneer.”

(bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s