OFFICIAL: Proto is Laziale

Silvio Proto heeft zijn transfer naar Lazio beet. De doelman onderging zijn medische testen en zette vervolgens een krabbel onder een contract voor twee seizoenen plus optie. Hij komt over van de Griekse topclub Olympiakos, waar hij na een goed seizoen transfervrij mocht vertrekken.

Bij Lazio wordt Proto tweede doelman, na de Albanese keeper Thomas Strakosha. Die geniet belangstelling van Liverpool en Leverkusen, maar lijkt toch te zullen blijven. Vorig seizoen eindigde Lazio – waar met Jordan Lukaku en Adam Marusic twee ex-ploegmaats van bij Oostende lopen – vijfde in de Serie A.

Ondanks een sterk seizoen mocht Proto gratis weg bij Olympiakos. De Grieken zagen hun budget afslanken en wilde af van wat zware contracten. Omwille van zijn gezin overwoog Proto ook een terugkeer naar België, maar daar zijn de opties beperkt. Gezien zijn Italiaanse roots is het ook een droom om eens in de Serie A te voetballen.

In eigen land verdedigde de 13-voudige Rode Duivel het doel van Oostende, Anderlecht, Germinal Beerschot en La Louvière.

(bron: hnb.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s