WK 2018: Sergej verliest van ex-Lazio coach Petkovic

Servië begon heel gretig aan de partij en werd daar na nauwelijks vijf minuten al voor beloond. De voorzet van Tadic was precies op maat van ex-Anderlecht-spits Mitrovic, die doelman Sommer geen enkele kans liet: 1-0.

En daar bleef het niet bij: Mitrovic was alomtegenwoordig in de openingsfase en bleef het Zwitserse doel bestoken, onder meer met een kopbal en een puike omhaal, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Zwitserland kwam intussen nauwelijks in het stuk voor en onderging tegen een feller en steviger Servië gewoon de wet van de sterkste. Pas na een half uur sloeg de Zwitserse motor eindelijk aan. Zuber en Shaqiri boden Dzemaili allebei een prima mogelijkheid aan, maar die liet de gelijkmaker liggen.

Kort voor de pauze was er nog eens een versnelling van de Serviërs. Matic vergat te scoren bij een hoekschop, een heerlijk vluchtschot van Tadic vloog net naast. 1-0 na een onderhoudende eerste helft.

Ook vroeg in de tweede helft was er nog een kopkans voor Mitrovic, maar meteen daarna viel de goal aan de overkant, en wat voor één! Een geblokt schot van Shaqiri viel voor de voet van Xhaka, die niet aarzelde en een verschroeiende streep richting de verste hoek trok: 1-1.

Servië was even aangeslagen en mocht blij zijn dat een wondermooie trap van Xherdan Shaqiri tegen de paal eindigde.

De Serviërs knokten zich toch weer in de partij en konden aanspraak maken op een penalty nadat Mitrovic duidelijk in de sandwich werd genomen. Maar ook Zwitserland dreigde nog: een kogel van invaller Embolo bracht Stojkovic bijna in verlegenheid.

In een heerlijk intense slotfase leek het dubbeltje nog naar beide kanten te kunnen vallen, maar het was Xherdan Shaqiri die het orgelpunt op de wedstrijd plaatste. Op de tegenaanval perste hij er nog een geweldige spurt uit en schoof de 1-2 beheerst in doel.  Zwitserland is zo het eerste land op dit WK dat na een achterstand nog de zege afdwingt.

(bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s