WK 2018: Servië met Sergej klopt Costa Rica

Servië heeft in de Samara Arena afgerekend met Costa Rica.  Aleksandar Mitrovic kreeg vroeg in de tweede helft de kans op de openingstreffer, maar de ex-Anderlecht-spits stuitte op Keylor Navas.  Niet veel later moest de Real-goalie zich wél gewonnen geven. Aleksandar Kolarov pakte uit met een heerlijke vrijschop. Eindstand: 1-0.

Op papier was Servië vooraf favoriet – individueel een klasse sterker. Maar toch groef Costa Rica zich in de openingsfase niet in. Integendeel. Het plan van de Costa Ricanen: Bryan Ruiz moest zich vrijlopen, om vervolgens de pijlsnelle Marco Ureña met een diepe steekpass voor doel af te zonderen. Het zorgde meermaals voor gevaar, maar nadien moesten Ruiz en z’n teammakkers gas terugnemen.

Na het geweldige vrijschopdoelpunt van Kolarov hadden de Serviërs het zaakje helemaal onder controle. Costa Rica kreeg opnieuw de bal, maar had voorin te weinig kwaliteit om de gelijkmaker te forceren. Verdiende overwinning voor de Serviërs.

Man van de match: Sergej Milinkovic-Savic

Sergej Milinkovic-Savic (Lazio) wordt al maanden gelinkt aan Europese topclubs als Real Madrid, Juventus en Manchester United. En dat de gewezen Genk-speler klasse zat heeft, werd vandaag nog maar eens bewezen. Enorm sterk in de kleine ruimtes. Technisch hoogstaande speler. Maakte daarna met een spectaculaire omhaal bijna de goal van het toernooi.

(bron: hln.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s