WK 2018: Caceres en Uruguay winnen

Uruguay sloopt Egyptische muur pas in slotfase

Een gesloten eerste helft leverde pas na twintig minuten de eerste kansjes op voor Uruguay. Een vluchtschot van Cavani werd geblokt, Suarez besloot van dichtbij in het zijnet.

Egypte probeerde te dreigen in de omschakeling, maar zonder sterspeler Mo Salah stelde het aanvallende compartiment weinig voor.  Schuchtere pogingen van Trezeguet en Mohsen vormden geen probleem voor doelman Muslera.

Bij het begin van de tweede helft probeerde Uruguay Egypte in een houdgreep te nemen met een omsingeling van de zestien meter.  De Egyptische verdediging kraakte, maar bleef overeind, mede dankzij een nieuwe misser van Suarez.

Pas in de slotfase begon de offensieve machine van Uruguay op volle toeren te draaien. Na alweer een gemiste kans van Suarez was Cavani er twee keer dicht bij, met een loeier die gepareerd werd door de doelman en een vrije trap tegen de paal.

Egypte leek op weg naar een punt, maar in de slotminuut viel dan toch de verlossende goal voor de Zuid-Amerikanen. Gimenez buffelde een vrije trap onhoudbaar tegen de touwen. Drie punten voor Uruguay, op de valreep.

(bron: sporza.be)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s