Torino v Lazio 0-1

LAZIO WINT… MAAR VERLIEST IMMOBILE.

Lazio verliet zondagavond Turijn, met een gouden drie-punter, om zo de droom van Champions League voetbal levend te houden.  Door deze overwinning blijft Lazio in de top 4, en slaat het Inter terug tot op 4 punten, met nog 3 wedstrijden te gaan.

Coach Inzaghi koos voor Luiz Felipe in de defensie, en Murgia op het middenveld als vervanger van Parolo.  Al voor het kwartier begon de wedstrijd in mineur voor Immobile.  De spits loopt een spierblessure op, bij een onschuldig spurtduel.  De spits, dit seizoen al goed voor 41 doelpunten in alle competities, ging in tranen van het veld.  Exit Immobile, en de intrede van spits Caicedo in Turijn.

En nog voor het half uur lijkt Lazio de score te openen.  Milinkovic gaat neer na een tackle van Nkoulou.  Strafschop voor Lazio, maar Luis Alberto ziet zijn elfmeter gered worden, door Torino doelman Sirigu.

En nog voor de pauze ziet Leiva zijn schot voor het doel gered worden door verdediger Moretti.  Tevens ziet Lazio ook een 2e speler uitvallen, als Radu geblesseerd uitvalt en in de 2e helft Caceres zijn vervanger is.  Lazio krijgt meteen een kans via terug Leiva, maar Sirigu is bij de pinken met een redding.

Maar in minuut 56 komt uiteindelijk de verlossende voorsprong.  Hoekschop Luis Alberto, en bij de 1e paal kan Milinkovic met zijn hoofd doelman Sirigu verslaan.

Lazio domineert nu de wedstrijd, Caicedo en terug Milinkovic vergeten de 0-2 te scoren.  Aan de overkant probeert Torino nog de gelijkmaker te zoeken, maar zonder succes.  Lazio houdt stand, en kaapt zo de 3 punten weg uit Turijn richting Rome.

De voorsprong op nummer vijf Inter bedraagt vier punten. Lazio speelt nog tegen Atalanta (thuis), Crotone (uit) en Inter (thuis).  Mocht Lazio in de topvier eindigen, maakt het na tien seizoenen afwezigheid hun rentree in de Champions League.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s