Lazio 1915: Amore e Guerra

In Rome loopt momenteel in het Teatro Ghione, de voorstelling ‘Lazio 1915: Amore e Guerra’.  Dit theaterstuk vertelt de geschiedenis van Lazio anno 1915, en dit aan de voorbode van de Eerste Wereldoorlog.  Lazio werd toen kampioen van Centraal en Zuid-Italië, en moest in de finale aantreden tegen Genoa, kampioen van Noord-Italië.

Maar de Eerste Wereldoorlog werd spelbreker van de vaderlandse competitie, en het kampioensduel kwam er nooit.  Beter nog, Genoa kreeg in 1919 alsnog de landstitel toegekend, omdat het naar verluidt de toenmalige ploeg sterker werd ingeschat dan het team van Lazio.

De FIGC-commissie moet zich nog steeds beraden om een definitief besluit te vormen, om Lazio alsnog de “Scudetto 1915” toe te kennen, samen met Genoa.  En met dit spektakel willen de Laziali dit onderwerp weer in de actualiteit brengen.   Bij de première waren enkele Lazio VIP’s aanwezig, waaronder coach Inzaghi en assistent-coach Farris.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s