Lazio v Sampdoria 4-0

LAZIO TRAKEERT OLIMPICO OP ‘POKER’

Lazio deed op zondag wat het moest doen, en Sampdoria werd huiswaarts gestuurd met een droge ‘poker’, een 4-0 eindstand.  Zo blijft Lazio nog in de running voor een top 4 plaats, en het Champions League ticket.

Door deze overwinning is Lazio al zeker van de Europa League, maar met nog 4 wedstrijden te gaan wilt coach Inzaghi en co vol voor de Champions League gaan.

In een zonovergoten Olimpico kwam Lazio tussen de lijnen met Caceres en F. Anderson, als vervanger van Luis Alberto.  Lazio domineerde de wedstrijd maar moest wachten tot het halfuur.  Milinkovic brengt Lazio op voorsprong met een rake, lage kopstoot op voorzet van Radu.

En voor de pauze kwam de verlossende 2-0, als verdediger de Vrij na een hoekschop kan scoren.  Voor de Nederlander zijn 6e van het seizoen, en zo de best scorende verdediger in de Serie A.

Ook in de tweede helft bleef Lazio heer en meester. Pas in de  slotfase van het duel leverde dat nog twee doelpunten van topscorer Ciro Immobile.  Eerst van dichtbij op een lage voorzet van Milinkovic, goed voor de 3-0.

En niet veel later op aangeven van invaller Nani.  Immobile staat door deze doelpunten al op 29 goals in dit Serie A-seizoen.

Lazio heeft nu één week tijd, om de cruciale uitwedstrijd voor te bereiden in en tegen FC Torino.  En tevens in hun achterhoofd dat Inter thuis Juventus ontvangt… tijd om een kloofje te slaan dus.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s