De strijd om de Champions League

 WIE VAN DE DRIE ?

Tot eind mei zal de Serie A de spanning moeten ondergaan die het de laatste jaren wel niet had.  Voor de Scudetto is er het duel tussen Juventus en Napoli.  En onderaan strijden zo’n 7 teams om het levensbehoud.  Maar voor Lazio is er nog steeds de uitdaging om de top 4 te halen, om zo rechtstreeks richting Champions League te halen.

Maar over 5 wedstrijden zal de beslissing vallen tussen de 3 concurrenten, naast Lazio tevens ook Inter en de buren van Roma.

 

Het programma van Lazio oogt het moeilijkste, maar de jongens van Inzaghi spelen nog driemaal thuis in het Olimpico, met als klapper op de laatste speeldag thuis tegen concurrent Inter.

De komende 2 speeldagen zal Lazio steeds moeten achtervolgen, gezien concurrenten Roma en Inter daags voor Lazio in actie komen.


De buren van Roma hebben dan een minder zwaar programma, maar dan wel met 3 uitwedstrijden.  Tevens mikken zij nog op 2 fronten, gezien Liverpool hen opwacht in de Champions League.  Op de voorlaatste speeldag is er nog een duel tegen titelhouder Juventus.


Net als Roma mag Inter in de resterende 5 wedstrijden driemaal op bezoek, waaronder op speeldag 38 bij Lazio.  De Interisti hopen reeds niet op een ‘5 maggio’ scenario.  In het seizoen 2001-2002 verloor Inter de landstitel in het Olimpico, toen Lazio met 4-2 won, en zo nog in extremis een Europees ticket afdwong.  Verder krijgen de Nerazzurri binnen 2 weken titelhouder Juventus op bezoek.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s