Fiorentina v Lazio 3-4

LAZIO WINT SPEKTAKELMATCH NA 2-0 ACHTERSTAND

Het Artemio Franchi Stadio zag vanavond een wedstrijd dat bol stond van doelpunten, rode kaarten, VAR en een ongeziene remonte van Lazio tegen een Fiorentina in vorm.

Binnen het kwartier werden er geen kansen genoteerd, maar 2 rode kaarten.  Eerst was er Fiorentina doelman Dragowski, die de bal met zijn hand raakte buiten de 16-meter, en volgens ref Damato goed voor rood.  En aan de overkant botsen Murgia en Chiesa tegen elkaar op een diepe bal, die ongrijpbaar was voor beiden, maar volgens ref Damato was dit ook goed voor rood.

Tot overmaat van ramp, scoort Veretout in de daaropvolgende vrije trap de 1-0 naast Strakosha.  En op het half uur kwam Fiorentina zelfs op 2-0.  Terug was Veretout op de afspraak vanop elfmeter, om de 2-0 binnen te leggen.

Coach Inzaghi en Lazio stonden op het kookpunt, gezien er duidelijk geen contact was tussen Luis Felipe, en met een ‘schwalbe’ de strafschop werd versierd, en dan nog zonder de VAR te raadplegen.

En de coach werd zelfs niet veel later van het veld gestuurd, als Leiva binnen de zestienmeter wordt neergehaald tussen 2 Fiorentina spelers, maar ef Damato niets opmerkt, en tevens de VAR links laat liggen.   Maar Lazio komt nog voor de rust gelijk.  Eerst Luis Alberto met een vrije trap die naast de paal krult, in de 39e minuut.

En kort voor de rust verdediger Cáceres op hoekschop kan binnenkoppen, bij de eerste paal, goed voor de 2-2 ruststand.

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd alle kanten op.  Al vroeg komt Fiorentina op 3-2, met terug Veretout die voor de 3e maal Strakosha kan verslaan.

Hiervoor werden 2 betwiste fases bekeken met de VAR.  Zo was er een buitenspel bij een doelpunt van Simeone voor Fiorentina.  En aan de overkant kreeg Lazio een strafschop, na een fout op Immobile.  Maar de VAR trok de strafschop in, gezien de Lazio spits duidelijk buitenspel stond, voor de strafschopfase.

Maar Lazio stelt de wedstrijd gelijk met een strak, laag schot van invaller in de 1e helft, Felipe Anderson.

En drie minuten later is er de totale ommekeer.  Als Marusic vanop links de bal voor doel brengt, en Luis Alberto met een lichte deviatie de 3-4 kan scoren.

Voor de Spanjaard een bekroning voor zijn uitmuntende wedstrijd.  Luis Alberto is de eerste middenvelder in de Serie A, dit dit seizoen meer dan 10 doelpunten heeft gescoord, en tevens meer dan 10 assists.

In de resterende 17 minuten werden er geen doelpunten gescoord, en kon Lazio de nipte voorsprong vasthouden.  Enkel de gele kaart van spelmaker Luis Alberto was een minpunt, hij zit de volgende wedstrijd thuis tegen Sampdoria op de strafbank.

Lazio kaapt zo de 3 punten mee uit Firenze, en blijft zo nog steeds in de race voor de top 4, netjes naast de buren van Roma en één punt voor op Inter.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s