Lazio v AS Roma 0-0

STADSDERBY EINDIGT ZONDER DOELPUNTEN

De beladen stadsderby tussen Lazio en AS Roma is zondag geëindigd in een 0-0 gelijkspel. De twee aartsrivalen gaan daardoor nog altijd nek-aan-nek in de spannende race om een plekje bij de bovenste vier in de Serie A, en dus een ticket voor de Champions League van volgend seizoen.

Beide ploegen speelden afgelopen week in Europees verband, maar hielden daar een totaal andere nasmaak aan over.  Hoewel doelpunten uitbleven, was de Derby della Capitale wél een intens gevecht. Lazio met het balbezit maar met schaarse kansen.  Roma loerde op een counter, en zo trof Bruno Peres de paal in de 1e helft.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld, bij Lazio kreeg Marusic de beste kans, maar de bal ging nipt naast.  Tevens besloot Immobile nipt naast met twee schoten.

Lazio moest de laatste tien minuten met tien man spelen nadat de scheidsrechter Radu zijn tweede gele kaart had gegeven. Roma kreeg in de slotminuten twee grote kansen via Dzeko, maar doelman Strakosha en de lat brachten redding.

Maar de wedstrijd verdiende geen winnaar, dus was de puntendeling een logische eindstand.  Met nog zes wedstrijden te gaan staan Lazio en Roma met 61 punten op de plaatsen drie en vier, ruim achter Juventus en Napoli, terwijl nummer vijf Inter slechts één puntje minder heeft dan beide Romeinse ploegen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s