Udinese v Lazio 1-2

LAZIO WINT EN GRIJPT 3E PLAATS

Lazio deed wat het moest doen, en won met 1-2 in Udinese om zo de 3e plaats op te eisen in de Serie A, netjes naast de buren van Roma, maar met een beter doelpuntensaldo zo boven Roma staat.

Udinese begon sterk en kwam al snel op voorsprong dankzij een treffer via het hoofd van Lasagna.  Lazio moet vroeg achtervolgen.

Maar nog voor het half uur stelt Lazio, via Immobile, de wedstrijd terug gelijk.  Lulic met een voorzet-schot die in de voeten van de Lazio spits komt, die geen genade kent.

Voor Immobile zijn 27e doelpunt van het seizoen, en zo nog steeds topscorer in de Serie A.  En beter nog,  een record voor Lazio als beste schutter ooit in 1 seizoen. Hij gaat Crespo en Signori voorbij, die beiden tot 26 doelpunten kwamen in één seizoen.

En nog voor de pauze is Immobile de aangever op de Spanjaard Luis Alberto, die met een laag schot in de korte hoek de 1-2 op het scorebord zet.

Na de pauze legt Lazio de wedstrijd lam, met reeds de Europese terugwedstrijd in gedachten.  Coach Inzaghi vervangt Immobile en Luis Alberto, om zo hen te sparen van een 5e gele kaart, en zo een eventuele schorsing in de komende Derby.  Marusic kreeg de beste kans op de 1-3, maar ex-Lazio doelman Bizzarri was bij de pinken.


Udinese kreeg een kansje pas op het einde, maar voor hen kwam er een achtste nederlaag op rij.  Lazio kan nu zich richten op de return donderdag in Salzburg, en 3 dagen later de Derby-kraker tegen AS Roma.

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Udinese v Lazio 1-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s