EL: Lazio v RB Salzburg 4-2

LAZIO OP 90 MINUTEN VAN HALVE FINALE

Lazio won vanavond de heenwedstrijd van Red Bull Salzburg, dat zo zijn eerste nederlaag te verteren kreeg, sinds augustus 2017.  De wedstrijd zelf was een beknopte samenvatting van dit lopende seizoen, een rits doelpunten, matig verdedigen en een knullige scheidsrechter die een strafschop uit zijn mouwen schudt.

De 40.000 Laziali mochten al vroeg vieren, als Lulic in de 7e minuut de 1-0 binnenlegt, op aangeven van Basta.

Maar voor het halfuur, was diezelfde Basta de ‘schlemiel’, als de Roemeense scheids op aangeven van zijn assistent Salzburg een strafschop geeft, na een onvrijwillige slag.  De Kosovaar Berisha neemt het geschenk aan, en schiet vanaf 11 meter Salzburg terug gelijk.

De jarige coach Inzaghi moest bij het rustsignaal zijn jongens bedaren, want de scheids was kop van jut.  Zo kregen Basta, Lulic en Parolo allen geel voor protest aan de Roemeense ref.

Maar geen getreur als Parolo vroeg in de 2e helft, op aangeven van Luis Alberto, met een magistrale hakbal, de 2-1 in doel werkt.  Zijn doelpunt is Lazio’s 300e Europese geschiedenis.

Maar 20 minuten voor het einde, was de Lazio defensie niet wakker genoeg, om invaller Minamono af te stoppen.  De Japanner legt de 2-2 binnen met zijn eerste baltoets.

Maar aan de overkant was er een andere invaller aan de orde.  Een frisse Felipe Anderson wandelde door de Salzburg defensie, en bracht zo Lazio terug op voorsprong, 3-2.

En geen 2 minuten later, balverlies bij Red Bull, Leiva lanceert Immobile die door de benen de 4-2 kan scoren.

Op het einde laat Lazio nog de 5-2 liggen via invallers Caicedo en Patric.  Maar coach Inzaghi kon zich geen mooier verjaardagsgeschenk wensen, en dit op zijn 42e verjaardag… een 4-2 overwinning.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s