EL: Preview Lazio v RB Salzburg

Lazio opent op vanavond de Europese dans in de heenwedstrijd van de Europa League, met RB Salzburg als bezoekende ploeg.  Coach Inzaghi is bewust met RB Salzburg een moeilijke tegenstander te treffen, en dit net vandaag op zijn 42e verjaardag.

De Oostenrijkers versloegen eerder Olympique Marseille, Real Sociedad en Borussia Dortmund, en staan momenteel voor een ongeslagen reeks van 35 wedstrijden in de vaderlandse competitie en Europees.  Al eerder in de Europa League 2009-2010 trof Lazio Salzburg, en moest tweemaal de onderspit delven met thuis een 1-2 nederlaag, en in Oostenrijk een 2-1 verlies.

Bij Lazio ziet de ‘Mister’ enkele sterkhouders terugkeren, zoals Radu en Lulic.  Ook Milinkovic is fit bevonden om Europees te strijden.  De enige vraagteken blijft de fitheid van Jordan Lukaku.

Voor het overige lijken de vaste namen te starten in de basiself: Strakosha; Luiz Felipe, de Vrij, Radu; Basta, Parolo, Leiva, Milinkovic, Lulic; Luis Alberto en Immobile.

De scheidsrechter vanavond is de Romeen Haţegan.  Bij Lazio staan Immobile, Milinkovic en Luis Felipe nog één gele kaart verwijderd van een eventuele schorsing, volgende week.

Het Stadio Olimpico zal niet vollopen voor deze kwart-finale.  Een kleine 40.000 toeschouwers worden er verwacht in het Romeinse arena.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s