Lazio v Benevento 6-2

LAZIO SCHIET WAKKER IN 2e HELFT

Lazio won op zaterdagnamiddag, met een ruime 6-2 van rode lantaarn Benevento.  Al vroeg in de wedstrijd was er het kantelmoment.  Benevento doelman Puggioni haalt de bal weg buiten de zestien met zijn handen, met een rode kaart als gevolg.

En iets over het kwartier was Immobile de schutter die de openingsgoal op zijn rekening nam, de 1-0 werd zijn 25e doelpunt van het seizoen.

Maar op vrije trap weet Benevento de gelijkmaker te scoren, via ex-Laziale Cataldi.  Hij vierde zijn doelpunt niet, en excuseerde zich richting de Curva Nord.

Coach Inzaghi koos voor Bastos,  Patric en Felipe Anderson in de basiself, maar de 1-1 bleef hangen tot aan de rust.

In de 2e helft brengt coach Inzaghi een extra aanvaller met Caicedo, Bastos gaat zo naar de kant.  En vroeg in de 2e helft komt Benevento zelfs op voorsprong,  Guilherme kan een counter afronden voor de 1-2.

Maar in een dolle 8 minuten weet eerst invaller Caicedo de 2-2 te scoren. Zes minuten later is er de Vrij met de 3-2 voorsprong via zijn hoofd. En nog geen 120 seconden later, Immobile met de 4-2.

Lucas Leiva wist de 5-2 te scoren met een heerlijke krul, van buiten de zestien.  De Braziliaan werkt zich de laatste weken op, als een verdedigende middenvelder met ‘tor-instinct’.

En het eindverdict komt in de 90e minuut, als Luis Alberto vanop 11-meter de eindstand vastlegt, 6-2.

Drie extra punten voor Lazio, dat nog altijd 5e staat, maar het goede nieuws kwam uit Bologna, waar de buren van AS Roma niet verder kwamen dan een 1-1. Roma blijft 3e met 60 ptn, Inter volgt met 58 ptn. en een wedstrijd minder, Lazio staat nu op 57 ptn.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s