Lazio v Bologna 1-1

LAZIO ONTGLIPT CHAMPIONS LEAGUE ZONE

Lazio kwam gisteren thuis tegen Bologna niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  Wat gevreesd werd, kwam gisteren in het Olimpico uit.  Het Lazio van coach Inzaghi ontbrak aan frisheid, dit na het Europees duel tegen Dinamo Kiev.

Zonder Lulic, Radu en Milinkovic kon Lazio Bologna geen 90 minuten lang onder druk houden.  En met deze puntendeling ziet Lazio zich uit de top 4 vallen, netjes tussen de 2 Milanese clubs, Inter (+1) en AC Milan (-2), die elkaar nog treffen in een inhaalduel.

Al na 3 minuten komt Lazio op een achterstand, Strakosha kan een schot van Dzemaili niet afstoppen, en de gevolgde Verdi  kan simpel de 0-1 binnenleggen.  Lazio reageert meteen met een knal van Luis Alberto, maar Bologna doelman Mirante kan redden.  Maar na het kwartier komt de gelijkmaker via Lucas Leiva.

De Braziliaan krijgt in de zestien meter de bal van Luis Alberto, en met een kap en draai schiet hij diagonaal de 1-1 binnen.  En dit net op het moment dat het lege Curva Nord volliep, na een kwartier buiten te staan uit protest voor de VAR-incidenten.

Maar in de resterende speeltijd kon Lazio haar wil niet doordrukken, tegen een georganiseerd blok van Bologna.  Na de pauze brengt Inzaghi nieuwe krachten in, exit Wallace en Nani, en zo mochten Bastos en J. Lukaku nog 45 minuten uitspelen.

Iets na het kwartier claimde Lazio een strafschop na contact tussen Donsah en Felipe Anderson, maar ref Damato laat doorspelen.  De schaarse Lazio kansen kwamen vanop afstand.  Eerst Parolo en dan Felipe Anderson, maar Bologna doelman Mirante was steeds bij de pinken.  Aan de overkant was enkel Verdi gevaarlijk iets voor het einde, maar Strakosha bracht redding.

Maar de puntendeling leek onafwendbaar, Lazio laat dure punten liggen in het Champions League debat.  Maar met de internationale break in zicht, kan coach Inzaghi binnen 2 weken hopen om iedereen fris te krijgen.  En dit om in de laatste 9 Serie A duels, Lazio alsnog in de top 4 te krijgen.  En wie weet is er nog een Europese lente, na Red Bull Salzburg.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s