EL: Dinamo Kiev v Lazio 0-2

LAZIO NAAR KWART-FINALE

Lazio deed wat het moest doen, en dwong met een knappe 0-2 overwinning een ticket af voor de kwart-finales in de Europa League.

Coach Inzaghi stuurde een Lazio elf het veld op met o.a. Luiz Felipe achteraan en Patric op de flanken.  En met het aanvalstrio Luis Alberto, Felipe Anderson en Immobile.

Het wedstrijdbegin was voor Lazio, waar Immobile al meteen de kans kreeg.  Maar Kiev verdediger Kadar kon de meubelen redden.  En iets over het kwartier terug Immobile, die een vrije trap van Luis Alberto niet kon verlengen.

Luiz Felipe kreeg hierna de eerste gele kaart van de wedstrijd, na een stevige tackle op Junior Moraes.

En in minuut 24 komt Lazio op voorsprong.  Luis Alberto met de hoekschop, en Lucas Leiva komt ingelopen om met het hoofd de bal in doel te leggen.  De broodnodige Lazio voorsprong komt er eindelijk.

Voor Leiva zijn 2e doelpunt bij Lazio, zijn vorige doelpunt was ook in de Europa League, uit tegen Zulte Waregem.

Voor het half uur is er balverlies van Lulic, maar Tsygankov besluit nipt over vanop zestien meter.  Dinamo Kiev zoekt de broodnodige gelijkmaker, en Lazio valt terug om de nipte voorsprong te verdedigen.  Nog voor de pauze laat Lazio de 0-2 liggen, maar Immobile wrong tot driemaal de kansen de nek om.

Na de pauze gaat Lazio door op zijn elan.  Patric laat al vroeg de 0-2 liggen, de Spanjaard besluit van dicht over… een lege doel.  Dinamo Kiev probeert te reageren, maar het is Lazio dat op de counter de kansen mist.

Coach Inzaghi grijpt in, exit Lulic en Patric, enter J. Lukaku en Marusic.  Bij Kiev krijgt ‘good old’ Mbokani zijn kans in de aanval.  En in minuut 83 is er de wissel Immobile voor Caicedo.

En op de daaropvolgende hoekschop verlengt Luiz Felipe voor de inlopende de Vrij.  De Nederlander kan van dicht simpel de 0-2 scoren, Lazio staat op 10 minuten van de kwart-finales.

Bij de viering ging coach Inzaghi iets te veel uit de bol, en leverde onderstaande grappige situatie op.

In de resterende minuten lag Kiev zich neer bij het meesterschap van Lazio, dat zo morgen in de loting komt voor de kwart-finales.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s