EL: preview Lazio v Dinamo Kiev

Op donderdagavond moet Lazio terug aan de bak, nu voor de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev in de 1/8e finales van de Europa League.

Coach Inzaghi gaf zijn jongens 36 uur vrij, om hun hoofden leeg te maken na de onverdiende nederlaag tegen Juventus.

Coach Inzaghi denkt aan enkele spelers op rust te zetten.  Zo lijken Lulic en Luis Alberto niet te starten tegen Kiev.  Verder geraken Caceres en Marusic niet fit tegen donderdag.

Op de flanken dus eventueel Lukaku links en Basta rechts.  Verder een middenveld met Leiva, Parolo en Milinkovic.  Achteraan Strakosha in doel, met voor hem de Vrij, Radu en Bastos of Wallace.  Felipe Anderson zal Immobile bijstaan in de aanval.

Bij Dinamo Kiev kiest coach Chackevič voor volgende vermoedelijke elf :  Boyko; Moroziuk, Khacheridi, Kadar, Kedziora; Garmash, Shepelev, Buyalsky; Gonzalez, Moraes en Tzygankov.

Dinamo Kiev won groep B in de Europa League, met o.a. Partizan Belgrado en YB Bern.  In de 1/16e finales volstond uit een 1-1 tegen AEK Athene voor de volgende ronde.  Thuis bleef men steken op een droge 0-0.

Europees liggen de teams uit Oekraïne Lazio wel.  In 5 thuisduels won Lazio Europees telkens, tegen o.a. Chornomorets (1975/76), Shakthar Donetsk (2000/01), Metalurh Donetsk (2004/05), Dnipro Dnipropetrovsk (2015/16) en Dinamo Kiev (1999/00).

Op 22/09/1999 was er het Champions League duel in groep A, tegen Dinamo Kiev.  Lazio won met 2-1, na een 0-1 achterstand door Rebrov.  De 1-1 komt dankzij een kopbal van Paolo Negra.  En spits Salas zorgde voor de 2-1 eindstand een kwartier voor het einde.

De scheidsrechter is de Slowaak Ivan Kružliak. Hij fluit de aftrap om 21:05 uur in het Stadio Olimpico.

Voor aanvang van alle Europese wedstrijden zal er één minuut stilte zijn, voor het onverwachte overlijden van Fiorentina kapitein Astori.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s