EL: Lazio v Dinamo Kiev 2-2

LAZIO NIET LANGS DINAMO KIEV

Lazio kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Dinamo Kiev, dit in het eerste duel van de 1/8e finale in de Europa League.  Volgende week moet Lazio vol aan de bak, want de volgende ronde volstaat mits een overwinning of een gelijkspel met minstens 3-3.

Coach Inzaghi koos voor Wallace in de defensie, en op het middenveld Murgia, met Lukaku en Basta op de flanken.  In de aanval was Felipe Anderson de assistent van topschutter Immobile.  Strakosha, de Vrij, Radu, Leiva en Milinkovic vervolledigen de Lazio 11.

De 1e helft baarde een muis.  Kiev in een egelstelling, en Lazio met het balbezit maar met amper kansen, laat staan een schot tussen de palen.

De spelers en het Olimpico waren nog onder de indruk van het eerbetoon aan de ongelukkige Florentijn Davide Astori.

De 2e helft begint zelfs bij Lazio in mineur.  Bij Kiev kopt Besedin door, voorzet op de inlopende Tsygankov, die met de hak de 0-1 kan scoren.

Maar Lazio reageert direct, als Felipe Anderson de bal krijgt, en Immobile in de diepte stuurt.  De topschutter twijfelt niet en knalt kruislings de 1-1 binnen.

 

https://twitter.com/twitter/statuses/971860529005424641

En voorbij het kwartier onderschept Milinkovic een bal, stuurt hij Felipe Anderson het laantje in, en de Braziliaan scoort net als Immobile kruislings voorbij doelman Bolko, 2-1.

https://twitter.com/twitter/statuses/971860795817627648

Ondertussen kregen Murgia en Milinkovic geel, en bracht Inzaghi 2 verse krachten met Patric en Parolo.  Basta en Murgia verlieten het veld.  Tien minuten voor het einde kwam Kiev weer op de proppen, en hun topschutter Moraes met een geplaatst schot voor de ongrijpbare Strakosha, 2-2.

Het duel lijkt op een draw te eindigen, coach Inzaghi wierp nog Nani in de aanval voor verdediger Wallace.  Maar diep in blessuretijd lijkt Lazio nog te scoren, maar het doelhout staat in de weg op een poging van Immobile.

Lazio staat volgende week de opdacht om vol te gaan in Kiev, want met een overwinning is men zeker van de volgende ronde.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s