Coppa: Lazio v AC Milan 0-0 ET 4-5 PEN

LAZIALE SCHAKELT LAZIO UIT NA STRAFSCHOPPEN

Lazio misloopt de 5e finale in 10 jaar, na een strafschoppenthriller na 120 minuten.  Het lot werd bezegeld door Milan verdediger Romagnoli, die de beslissende strafschop op zich nam… en dit zonder te vieren als geboren en getogen Laziale.

Coach Inzaghi stelde zijn basiselftal op, enkel achteraan was er Caceres i.p.v. Bastos.  Milan begon met Cutrone in de aanval.

Het wedstrijdbegin was één en al Lazio.  Milan doelman Donnarumma bracht redding op een kopbal van Immobile, en niet veel later op een kans van Milinkovic.  Lazio liet de openingsgoal liggen, als Marusic door was, maar zijn voorzet kon niemand bereiken.  Ook Milinkovic kon geklungel in de Milan defensie niet afstraffen, want hij schiet naast.

Pas na het kwartier krijgt AC Milan hun eerste kans, maar Lazio doelman Strakosha kan redden op een schot van Suso, en de rebound van Cutrone ging via zijn rug naast, maar de Milan spits stond buitenspel.

Lazio ontsnapt aan een achterstand, als een vrije trap van Calhanoglu via de rug van Caceres bijna in doel gaat.  Aan de overkant miskijkt de uitlopende Donnarumma op een diepe bal, Immobile uit een haast onmogelijke hoek schiet voorlangs.  Beide teams gaan scoorloos de rust.

In de 2e helft werden er minder kansen genoteerd, maar was er spanning troef.  Voor Milan verprutste Çalhanoglu de beste kans.  Bij Lazio lieten Milinkovic en de ingevallen Felipe Anderson een doelpunt liggen.  Verlengingen werden onafwendbaar.

Daarin hielden beide teams elkaar in evenwicht.  Kort voor het einde leek Lazio, dat grotendeels aan aanvallen dacht, de deksel op de neus te krijgen.  Invaller Kalinic schoot hoog over alleen voor doel in de 118e minuut.

De strafschoppenreeks begon goed voor Lazio, met Immobile die scoorde.  Vervolgens waren er vier missers van achtereenvolgens Rodríguez, Milinkovic, Montolivo en Leiva. Uiteindelijk zal de 13e strafschop fataal zijn, voor invaller Luiz Felipe.

Immobile ✅ Rodríguez ❌Milinkovic ❌ Montolivo ❌Leiva ❌ Bonaventura ✅Parolo ✅ Borini ✅Anderson ✅ Bonucci ✅Lulic ✅ Calhanoglu ✅L Felipe ❌ Romagnoli ✅

De 14e was voor Milan verdediger Romagnoli, die een einde maakte aan de bekerdroom van Lazio.  Voor AC Milan wacht in de bekerfinale een ontmoeting met Juventus

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s