Sassuolo v Lazio 0-3

ZUINIGE LAZIO TERUG IN TOP 4

Lazio kwam, zag en won vanmiddag in Sassuolo, in een wedstrijd gespekt met de VAR en een rits gele en rode kaarten.

Coach Inzaghi zat al duidelijk met de terugwedstrijd van de halve finale, voor de Coppa Italia tegen AC Milan, in zijn gedachten.  Sterkhouders de Vrij, Parolo, Luis Alberto en Lulic begonnen op de bank.  De vervangers waren Luiz Felipe, Murgia, Jordan Lukaku en Felipe Anderson.

Lazio kent een droomstart, als in de 7e minuut Milinkovic de bal krijgt, en met een lichte deviatie Sassuolo doelman Consigli kan verslaan met een boogbal, 0-1 voor Lazio.  Voor de Serviër zijn 8e doelpunt van het lopende seizoen.

Op het halfuur begaat Peluso ‘hands’ in zijn eigen zestien, strafschop voor Lazio.  Immobile achter de bal, en hij schiet onder doelman Consigli de 0-2 binnen.  Voor Immobile zijn 23e doelpunt van het seizoen, hiermee heeft hij evenveel gescoord als vorig seizoen over 38 wedstrijden.

Verder vielen in de 1e helft nog gele kaarten aan Lazio kant.  Leiva, Wallace en Lukaku kregen de rekening gepresenteerd.  Lazio mocht rusten met die 0-2 voorsprong.

Bij de start van de 2e helft komt Lazio op 0-3.  Terug staat Milinkovic aan het scoreblad, terug op aangeven van Anderson, kan de Serviër scoren met zijn hoofd.

Sassuolo moet dan verder met 10, als Berrardi doorgaat op Radu.  Maar iets voorbij het uur gaat Lazio ook verder met 10.  Marusic gaat door en Rogerio blijft aan zijn truitje hangen, een vermeende onvrijwillige elleboog kost Marusic de rode kaart in het duel.

Ondertussen kwamen Parolo en Lulic erin voor Lukaku en Leiva.  Op het einde mocht Immobile plaats ruimen voor Nani.  Lazio en coach Inzaghi zaten al met hun hoofden op woensdag, en speelden gezapig de wedstrijd uit.

Lazio wint en staat terug in de top 4.  Volgend weekend is er de topper thuis tegen Juventus, maar eerst woensdag de even belangrijke return in de Coppa Italia.  Waar Lazio op 90 minuten staat van de bekerfinale, na de 0-0 in San Siro.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s