EL: Lazio v FCS Boekarest 5-1

ROMEINEN VERNEDEREN ROEMENEN

Het Stadio Olimpico was vanavond het schouwspel van een Europees doelpuntenfestival, met Lazio in de hoofdrol in een regenachtig Olimpico.

Coach Inzaghi koos voor enkele verrassende namen, in de defensie Patric en Caceres, met op het middenveld Basta en met Felipe Anderson in de aanval.

Immobile kreeg al vroeg in de 6e minuut de eerste kans, maar besluit over doel.  Maar één minuut later komt de voorsprong.  Voorzet Lulic en aan de 2e paal kan Immobile in 2 tijden doelman Vlad verslaan.

Aan de overkant kwam FCSB voor het doel, maar Budescu besluit over. Na het kwartier laat Lazio tot tweemaal toe de score te verdubbelen.  Parolo kan niet scoren alleen voor doelman Vlad, en 60 seconden later schiet Immobile over op aangeven van Anderson.

Halfweg de eerste helft moet coach Inzaghi al ingrijpen.  Caceres moet aan de kant met een knieblessure, zijn vervanger is de Angolees Bastos.  Ondertussen was ref Vincic druk in de weer, want Basta en Immobile kregen geel voor protest na een fout.

Maar in minuut 36 neemt Lazio wraak met de 2-0.  Hoekschop Luis Alberto, en invaller Bastos kan bij de eerste paal in doel werken.

En om de eerste helft in stijl af te ronden, kreeg Immobile de 3-0 aangeboden door Anderson.  De Braziliaan liep snedig de linkerflank af, en gaf de perfecte assist op de inlopende Immobile.  Lazio 3 FCSB 0 was dan ook de ruststand.

In de 2e helft ging Lazio  verder op zoek naar doelpunten.  En de 4-0 kwam er snel, Felipe Anderson aan de bal, en de Roemenen konden hem niet afbreken.  Met een geplaatst schot kan de Braziliaan zijn rentree vieren, en Lazio met 2 voeten in de 1/8e finale zetten.

De Roemenen hadden genoeg van de tegendoelpunten en Coman kreeg de beste kans voor de eerredder, maar die ging op de paal.  In minuut 72 ging de wedstrijd definitief op slot.  Een counter van Felipe Anderson, bal naar de 2e paal waar Immobile zich vrijkapt en de 5-0 droog in doel legt.

Voor Immobile zijn eerste Europese hattrick met Lazio… en tevens de eerste Italiaan sinds Luca Toni in 2007.

Steaua kon de eer redden via Gnohéré, met een lucky rebound via doelman Strakosha.  En in minuut 92 floot de Sloveen af, waarin Lazio de remonte compleet maakt met een 5-1 overwinning.

Lazio vliegt zo naar de 1/8e finales in de Europa League.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s