Lazio v Udinese 3-0

LAZIO LOOPT VERDER UIT OP INTER & ROMA

Zonder spits Immobile heeft Lazio op woensdagavond de inhaalwedstrijd met succes afgewerkt.  Kind van de rekening werd Udinese, dat met een droge 3-0 nederlaag huiswaarts keert.

Coach Inzaghi koos voor een verrassende opstelling, want ook Luis Alberto stond niet in de basiself.  Felipe Anderson en Nani waren het aanvalsduo voor de ‘lichtblauwen’.  Op de flanken begonnen J. Lukaku en Basta voor Lazio.

In de eerste helft was het balbezit voor Lazio, dat op voorsprong kwam in de 22e minuut.  Een strakke voorzet van Milinkovic gaat iedereen voorbij, en Udinese verdediger Samir krijgt de bal tegen zijn hoofd, en werkt tevens af in eigen doel.

Aan de overkant werd het ei zo na 1-1 gelijk, maar Lazio doelman Strakosha redt de meubelen op een schot van Barak.

De geruststellende 2-0 bleef uit voor de rust, ondanks kansjes voor Parolo en Milinkovic.  De 2-0 kwam er dan snel in de 2e helft.  Een snedige Felipe Anderson rolt de linkerflank op, voorzet op de inlopende Nani die in de hoek kan besluiten.

Udinese zocht de aansluiter, maar zonder succes.  Bij Lazio mochten Milinkovic en Nani rusten, Lulic en Luis Alberto waren hun vervangers.  In minuut 80 werd nogmaals de absolute klasse van Lazio doelman Strakosha tentoon gesteld, op een bom vanop 5 meter van Rodrigo de Paul.

En het slotakkoord viel in de 87e minuut, als Lulic Felipe Anderson lanceert.  De Braziliaan is iedereen te snel af, en schuift de 3-0 onder de grabbelende doelman Bizzarri.

Opnieuw een thuiswinst voor Lazio, dat zo 3 punten uitloopt in Inter (4e) en 5 punten op Roma (5e).  ‘La Banda Inzaghi’ zakt nu af richting San Siro, om AC Milan tweemaal te bekampen op 4 dagen.  Zondag staat speeldag 24 geprogrammeerd in de Serie A, gevolgd door de heenwedstrijd op woensdag voor de Coppa Italia.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s