‘La Banda Inzaghi’ verbaast Europa

LAZIO MOMENTEEL EUROPESE TOP

Lazio zit momenteel aan 56 doelpunten na 21 wedstrijden, goed voor de meest scorende club in de Serie A.  Dat zijn er nog 6 meer dan Juventus, en 9 meer dan koploper Napoli.  Concurrenten Inter (20 minder goals) en AS Roma (24 minder goals) verbleken met deze statistieken van Lazio.

In de overige Europese topcompetities scoren enkel Manchester City (70 op 21), Paris S.G. (68 op 22), en Barcelona (57 op 20)  meer doelpunten.

Met de overwinning van gisteren tegen Udinese, heeft coach Inzaghi het record bijgebeend van kampioenencoach Maestrelli.  Zowel in 1974 als in 2018 had Lazio 40 punten na het afsluiten van de heenronde.

Naast de Europese top 4 in aantal doelpunten, zit Lazio tevens in een ander select gezelschap.  Nog maar 7 teams strijden nog voor de 3 mogelijke titels in één seizoen, zowel nationaal als Europees (CL of EL).

Manchester City, Chelsea, Manchester United, FC Bayern Munchen, FC Barcelona, Juventus en… S.S. Lazio zitten nog in alle lopende competities.  En dit met pakweg 1/5e van het budget van Barca of MUFC.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s