Lazio v Chievo Verona 5-1

‘IL SERGENTE’ STUWT LAZIO NAAR PLAATS 3

Lazio heeft zondagmiddag een goede gedaan door te winnen van Chievo, met een ruime 5-1 dankzij de 2e helft.  Het wedstrijdbegin was voor Lazio, maar kwam pas halfweg de 1e helft op voorsprong.

Marusic met een run op de rechtse flank, en met een gemeten pas naar Luis Alberto, komt de 1-0 eraan.  De Spanjaard had wel een lichte deviatie nodig, om Chievo doelman Sorrentino te verschalken, 1-0.

Maar nog geen 30 seconden later was het feestgedruis in het Olimpico over. Aan de overkant kan Chievo spits Pucciarelli vrij aannemen, en met een laag schoot Lazio goalie Strakosha verslaan, 1-1.

Maar jubilaris Sergej Milinkovic-Savic, met vandaag zijn 100e wedstrijd in een Lazio shirt, dacht er anders over. Hij schoot iets voorbij het half uur, van buiten de zestien meter leeg en verrassend raak. Goed voor de 2-1 voorsprong.

Maar Lazio incasseert 3 minuten later een tegenvaller, als spits Immobile geblesseerd uitvalt.  Zijn vervanger is Felipe Anderson.  En nog voor het rustsignaal leek Chievo een strafschop te krijgen.  Ref Abisso floot de elfmeter, maar na raadpleging van de VAR, werd hij bij zijn neus genomen door een ware ‘schwalbe’, dus geen strafschop.

Na de pauze is Chievo de beter, en coach Inzaghi grijpt in, exit Lulic voor J. Lukaku.  En niet veel later zorgde terug ‘Il Sergente’ Milinkovic voor feestgedruis in het Olimpico.  Een gemeten bal van Leiva, neemt de Serviër in de volley, goed voor de 3-1.

Een kwartier voor het einde krijgt Sergej een applausvervanging, Nani is zijn vervanger.  In minuut 83 komt de 4-1, als verdediger Bastos vanop de 16-meter op doel schiet, en via een Chievo rug de bal in doel gaat, 4-1.

En 3 minuten later het orgelpunt voor Luis Nani, als de Portugees vanop afstand de eindstand 5-1 vastlegt.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s