Coppa: Lazio v Fiorentina 1-0

VROEG DOELPUNT LULIC VOLSTAAT

Senad Lulić maakte in de kwartfinale tegen Fiorentina het enige doelpunt van de wedstrijd.  In de 6e minuut brak de middenvelder door op links en leek hij een voorzet te gaan geven, maar in plaats daarvan kapte Gaspar uit en schoof hij de bal met rechts beheerst binnen.

Coach Inzaghi moest al voor de aftrap ingrijpen, spits Immobile was niet 100% fit, gezien een koortsaanval voor de wedstrijd.  Zo begon Lazio’s topschutter op de bank tegen Fiorentina.  Zijn vervanger werd spitsbroeder Caicedo.

Lazio bleef na de voorsprong de betere partij en Caicedo wist de marge bijna te verdubbelen, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Gaspar.  Niet veel later valt Caicedo uit met een blessure, en moet alsnog Immobile opdraven voor het resterende uur.

Felipe Anderson en  Immobile zorgden in de eerste helft ook nog voor gevaar, maar Lazio verzuimde om de tweede treffer van de avond te maken.  De vroege 1-0 werd tevens de ruststand.

In de 2e helft een beter Fiorentina, en Chiese leekt de gelijkmaker aan de voet, maar Lazio doelman Strakosha devieert met de vingertoppen net naast de paal.  Lazio ontsnapt.

Lazio bleef de minimale voorsprong verdedigen tot het einde en met succes.  Fiorentina kreeg geen kansen meer, en Lazio met slordig balverlies in de 2e helft kon de wedstrijd uitspelen.

Woensdag speelt AC Milan tegen Internazionale en de winnaar van dit duel treft in de halve finale Lazio.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s