Atalanta v Lazio 3-3

PUNTENDELING TEGEN ‘LA DEA’

Atalanta en Lazio deelden de punten, in een doelpuntrijke wedstrijd te Bergamo.  Een puntendeling waarmee noch Atalanta, noch Lazio, tevreden kan zijn gezien het klassement.

Het wedstrijdbegin van Lazio was te gezapig, en Atalanta sneed de ene aanval na de andere, zonder grootse kansen.  En in de 19e minuut knikte Caldara met zijn hoofd, de 1-0 binnen in de hoek.

Lazio stuitte op een zeer efficiënt Atalanta, want bij de 2e kans stond het al 2-0.  Ilicic gaat diep, en met een volley verschalkt hij Lazio doelman Strakosha, 2-0.

Eerder waren er bij Lazio schuchtere pogingen van Bastos, en de Vrij die na een hoekschop de paal treft.  Maar aan de overkant leek de 3-0 in de maak, maar Lazio doelman Strakosha kon de meubelen redden.  Plots schiet Lazio wakker, en dankzij Milinkovic in de 27e minuut komt de aansluitingstreffer, met een lage schot, 2-1.

En nog voor de rust komt de 2-2 gelijkmaker, van weer Milinkovic.  De Serviër werkt een knappe Lazio aanval af over verschillende stations, goed voor de 2-2 in de 35e minuut.

Na de pauze 2 ongewijzigde elftallen, en binnen de 5 minuten haalt Bastos de snedige Papu Gomez neer.  Strafschop Atalanta en Ilicic scoort de 3-2 voor de thuisploeg.

Coach Inzaghi grijpt in, met Bastos aan de kant, en Wallace in de defensie.  Na een hoekschop lijkt Atalanta de wedstrijd te beslissen, met een doelpunt van Caldara.  Maar nu doet de scheids en de videoref hun werk, want Caldara stond duidelijk buitenspel.

Maar bij Lazio was Wallace nog duidelijk niet goed wakker, want met een slechte controle stuurt hij Papu Gomez alleen voor doel… Strakosha kan ultiem redden, Lazio ontsnapt.

Lukaku en Felipe Anderson vallen nog in, voor Lulic en Leiva.  Die laatste leek de 3-3 aan zijn voet, maar zijn schot werd knap gered door Atalanta doelman Berisha.  En Felipe Anderson lag aan de basis van de 3-3 gelijkmaker.  Zijn doorsteekbal kwam bij Luis Alberto in de zestien, en de Spanjaard besluit knap in de hoek.

Op het einde was er nog een akkefietje tussen scheids en coach Inzaghi.  Radu werd voor zijn ogen neergehaald, maar Inzaghi vond een gele kaart veel te licht voor die bewuste tackle.

Zo mocht Inzaghi richting de catacomben, en zag hij de laatste minuten van deze draw uit.  Lazio verliest zo de voeling met de top 4, waarin Inter verrassend verloor, en zo Napoli de kop overnam in de Serie A.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s