Tien jaar ‘Gabbo’ Sandri – 11 november 2007.

Zondag 11 november 2007 werd Italië opgeschrikt door het tragisch overlijden van ‘Gabbo’.

De 26-jarige deejay en Lazio-fan Gabriele Sandri werd neergeschoten door een politieagent, nabij een wegrestaurant in Arrezzo.  ‘Gabbo’ was onderweg naar de wedstrijd Inter v Lazio, tot die fatale tussenstop in het wegrestaurant.

Er ontstonden rellen tussen Lazio- en Juventusfans aan het wegrestaurant, waardoor agent Spaccarotella besloot zijn pistool boven te halen.  Zijn ‘vermeende’ waarschuwingsschot zou uiteindelijk Gabriele dodelijk raken.  ,,Het was een tragische fout”, verklaarde politiechef Vincenzo Giacobbe destijds tegen de krant Gazzetta Dello Sport.

Een gericht schot vanaf de overkant van de snelweg is gewoon moord, oordeelde de rechter, en agent Spaccarotella werd veroordeeld tot 9 jaar en vier maanden wegens opzettelijke doodslag.

De 34-jarige agent was in eerste aanleg veroordeeld tot zes jaar cel. De aanklager had in beroep een straf van veertien jaar geëist.  De advocaten van de agent hadden onopzettelijke doodslag gepleit, omdat het schot werd gelost van op meer dan 200 meter afstand na een eerste waarschuwingsschot.

Na zijn dood richtte vader en broer Sandri een Stichting in naam van hun overleden ‘Gabbo’.

De Fondazione Gabriele Sandri wilt zich maatschappelijk inzetten in diverse sociale projecten, al dan niet gerelateerd met Lazio en voetbal in het algemeen.

Tien jaar later is ‘Gabbo’ nog steeds niet vergeten… GABBO VIVE !!!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s