“La Banda Inzaghi” breekt record na record.

Na 11 speeldagen in de Serie A is duidelijk dat week na week, wedstrijd na wedstrijd, dit Lazio zowat alle clubrecords in vernieling speelt.

Nog nooit kon Lazio in de eerste 11 wedstrijden 28 punten voorleggen (9 overwinningen, 1 draw en 1 nederlaag).  Inzaghi doet nog beter dan de ‘Scudetto’ teams uit 1974 en 2000.

Buitenshuis heeft Lazio een perfect rapport met 6 overwinningen op 6 uitduels in de Serie A, alsook 2 Europese overwinningen in Arnhem en Nice.  Enkel Manchester City kan Lazio volgen op het Europees grondgebied, met 7 uitoverwinningen.  Pittig detail: Lazio’s volgende uitwedstrijd is in… Roma, als Lazio op bezoek gaat bij AS op 18 november aanstaande.

Het succes van Lazio is ook dankzij de doelpunten van Ciro Immobile, de topschutter in de Serie A.  De spits uit de buurt van Napels telt momenteel 14 doelpunten in de Serie A, 2 doelpunten Europees en nog 2 doelpunten in de Supercoppa.

Plus nog eens 7 assists in de Serie A, goed voor een aandeel van 64% in alle Lazio doelpunten, als aangever of afwerker.

Met 31 doelpunten heeft Lazio de 3e beste aanval in de Serie A.  Maar de sterkte van dit elftal is dat iedereen kan scoren.  Van Immobile tot Parolo, via Marusic tot Bastos, naar de Vrij en Milinkovic, door naar Luis Alberto en gisteren Nani… iedere speler krijgt zijn scoringskans bij ‘Mister’ Inzaghi.

M.a.w. “La Banda Inzaghi” oogt week na week, wedstrijd na wedstrijd, als een machine op het veld, en dit naar de hand van coach Inzaghi.

QUESTA LAZIO… 10 E LODE !!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s