Benevento v Lazio 1-5.

VIJFKLAPPER IN BENEVENTO.

Slechts 23 minuten had Lazio nodig om zondagmiddag af te rekenen met de nummer laatst van de Serie A-ranglijst.  Drie snelle goals van Lazio waren genoeg om Benevento uiteindelijk met ruime cijfers aan de kant te zetten, 1-5.

Serie A-topscorer Ciro Immobile vestigde een record, nog nooit scoorde een spits 14 doelpunten in 11 wedstrijden in de 21e eeuw.  Hij viel ook op als aangever, met 3 assists op de doelpunten van Bastos, Marusic en Nani.

In de 4e minuut valt al het eerste doelpunt, op hoekschop van Luis Alberto.  Zijn trap komt bij Immobile aan de 2e paal, hij kopt voor op de inlopende Bastos die de bal simpel binnenlegt, 0-1.

Lazio heeft geen genade met de rode lantaarn Benevento, en in de 13e minuut komt de 0-2.  Diepe bal van Milinkovic op Immobile, en de Lazio spits scoort kruislings de 0-2, zijn 14e doelpunt van het seizoen.

En nog voor het half uur komt de 0-3.  Nu stuurt Luis Alberto een bal richting Immobile, zijn voorzet-schot kan Marusic vrijstaand binnenleggen aan de 2e paal.

Scheidsrechter Giacomelli verlost Benevento uit hun lijden, de rode lantaarn gaat de rust in met een 0-3 achterstand.

Na de pauze is er de eerste kans voor Benevento, maar ex-Laziali Cataldi kan niet scoren.  Maar niet veel later komt toch de 1-3 via Lazaar.

Coach Inzaghi grijpt in en zet Milinkovic op rust, en Jordan Lukaku mag plaats nemen op het veld.  Lazio neemt geen risico’s en controleert de wedstrijd.  Twintig minuten voor tijd gaat Lulic eraf voor Nani.µ

De Portugees staat meteen aan de basis van de 1-4 met een assist.  Parolo is de afwerker van dienst.

En het orgelpunt komt in de 86e minuut, Immobile met zijn 3e assist van de middag, naar Nani.  De Portugees met een kap en een draai en bingo, zijn eerste voor Lazio, tevens de 1-5 eindstand.

Door de overwinning komt Lazio op 28 punten uit 11 wedstrijden, evenveel als de nummer 1 en 2 op de ranglijst Napoli en Juventus, al hebben de Napoliteinen een wedstrijd minder gespeeld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s