Juventus v Lazio 1-2.

LAZIO WINT HISTORISCH DUEL.

Juventus ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen Lazio, met 1-2.  Een historisch feit gezien 1/ Lazio al 15 jaar niet kon winnen in Juventus in de reguliere Serie A, en 2/ Juventus al 2 jaar thuis niet verloor in de Serie A.

Juventus leek voor de pauze, de klus geklaard te hebben.  Douglas Costa opende de score met de 1-0, ook al hing er een stevige buitenspelgeur aan de openingsgoal.  En moest uiteindelijk de VAR (videoref) uitsluitsel geven aan ref Mazzoleni om het doelpunt te valideren.

Lazio ontsnapt nog voor de pauze aan de 2-0, als doelman Strakosha te lang talmt om een bal te ontzetten, en tegen de inlopende Higuain knalt.  Gelukkig knalt de bal tegen het doelhout terug het veld in.

Na de pauze toont Lazio een ander gelaat, en komt snel met de gelijkmaker.  Bij de eerste aanval stuurt Luis Alberto spits Immobile in de diepte, en Ciro besluit netjes naast Buffon voor de 1-1.

En nog geen enkele minuten later, terug Immobile door de Juventus defensie, alleen voor Buffon die hem neerhaalt.  Strafschop Lazio en Immobile prikt netjes in de hoek, 1-2 voor Lazio.

Juventus grijpt in en stuurt Dybala tussen de lijnen.  De “Zebra’s” dringen aan, maar zonder kansen.  Enkel een schot van Dybala stuit tegen de paal, terug het veld in.

Lazio brengt verse krachten in met Nani, Caicedo en Patric.  En terwijl de laatste seconden tikken in Turijn, haalt Patric Bernardeschi  keihard neer in de zestien.  Een tackle op de bal, maar ook op de man, en ref Mazzoleni besluit terug de VAR (videoref) te raadplegen, en geeft Juve een strafschop.

Dybala achter de bal tegenover doelman Strakosha, en de Lazio goalie haalt de bal uit de hoek.  Goed voor het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Een Lazio overwinning met een ‘gouden rand’, gezien de statistieken tegen waren.  Lazio staat steviger op de 3e plaats naast Juventus, Inter kan 3 punten uitlopen indien ze de stadsderby tegen AC Milan winnen.  Napoli won in Roma met 0-1, en verstevigt zo haar koppositie.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s